Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan vehetem ki a pénzem...

Hogyan vehetem ki a pénzem devizaszamlarol hogy ne bukjak rajta?

Figyelt kérdés

Van egy devizaszàmlàm, (magyar bankban, Mo-n élek, stb), amire folyamatosan erkezik euroban havonta egy kisebb összeg külföldröl.

A bankbol nem tudom kivenni, csak Ft-ban es a bank az ö, szàmomra kedvezötlen àrfolyamàn àtvàltja.nem adnak ki eurot a bankok.

A külföldi utazàsokkal csak ahhoz hogy kinti bankbol felvegyem, az utiköltség miatt többet buknék rajta mint az àfolyamvesztesèg ugy ha ki se megyek de a bank àtvàltja.

Vagy ha bent tartom inkabb es nem veszem ki es gyülik euroban es mondjuk évente utazom csak ki akkor is böven bukom rajta de az arfolyamveszteség nem lenne olyan radikàlis.

Ha viszont nem a folyoszamlamra utaltatnàm hanem megtakaritàsba, akkor meg a megtakaritàssal doglalkozo cég vàltanà àt Ft-ba megint rossz arfolyamon.

Ha euroban gyüjtöm es hagyom a szamlan, evtizedek mulva is csak ug tudnék belöle ingatlanra beruhàzni ha àtvàltjàk.

Valaki tud vmi épkézlàb megoldast arra hogy mit lehet itthon euroval kezdeni hogy ne bukjak folyamat rajta es megkapjam teljes ertekben a sajat penzem??

Pl utalnak 100 eurot hogy lesz nekem a kezemben itthon abbol 100 euro? Cég utal nem fogja keszpenzben feketén postazni es az ugy is eltünne a postan vagy a posta is àtvàltanà.

#euros jövedelem #àrfolyamveszteség
2020. máj. 24. 10:50
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Igen en is azt làtom, hagyjam inkàbb gyülni az euros szàmlàn.

De jelenleg én kamatoztatni is szeretném akkor, ha màr "àll"és gyülik es nem férek hozzà vesztesèg nélkül. Köszi a tippet hogy azzal vàsàroljak akkor. De van Ft szàmlàm is szoval a vàsàrlàsokkal jobban megèri a Ft szàmlàt terhelni.

Most az egész ugy néz ki, hogy az euros szàmlàmrol àtvezetem a Ft szàmlàmra a banki àtvàltàsi legnagyobb buko àrfolyamon ugye es a Ft szàmlàmrol utalgatom tovàbb Ft megtakaritàsba.

Most azon agyalok hogy 3.felet bevonni, mint a revolut fiok, annak màr megint plusz költsége van, ahogy làtom.tehàt ha kedvezöbben is vàltja ugyan àt mint egy bank, a fiok költségei ezt a nyereséget lehet el is viszik. Havi dija is van és ugyanugy forgalmi utalàsi jovairasi stb dijai is. Így is megérné?

2020. máj. 24. 21:35
 22/35 A kérdező kommentje:

Vagy a vàsàrlàsokrol jut eszembe.

Hasznàljam ehhez az euros szàmlàm es a Ft szàmlàmrol utaljak megtakaritasokba?

Lehet ezzel is csökkentem akkor a vesztesèget mégha kicsit is.

2020. máj. 24. 21:47
 23/35 anonim ***** válasza:
27%
A revolut tényleg középárfolyamon vált. Nem urban legend.
2020. máj. 25. 01:14
 24/35 anonim ***** válasza:
71%
Igen, mint írtam a fintech cégek közép közeli árfolyamon váltanak (nem pontosan közepén, azért valamicskét keresnek rajta), de a bankokra ez nem igaz. Különösen nem "mindegyik és bármelyik bankra".
2020. máj. 25. 21:21
 25/35 anonim ***** válasza:
27%
Még mindig nem érted, hogy teljesen középárfolyamon váltanak? Hétvégén van csak rossz váltás, az is csak az árfolyamkockázat miatt van.
2020. máj. 25. 21:24
 26/35 anonim ***** válasza:
71%
Nem középárfolyamon váltanak hiába okoskodsz itt nekem.
2020. máj. 25. 22:41
 27/35 anonim ***** válasza:
28%
Mondd már meg a frankót nekem, aki napi szinten vált MNB árfolyamon eurót forintra :D
2020. máj. 26. 10:53
 28/35 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem te nem vagy tisztában a devizapicok működésével és a középárfolyam fogalmával hiába váltasz naponta akármilyen árfolyamon. Egyébként bárki lesztelheti nagyon egyszerűen, csak be kell írni a Revoluton mondjuk azt, hogy 5000 eurót akarsz átváltani a forintra és ha nyomogatod a le/fel gombot, ami megfordítja az irányt, akkor látható hogy a forint összeg nem ugyanaz változatlan euró összeg mellett, szóval van a Revolutnál is vételi és eladási árfolyam, tehát nem középárfolyamon vált, mint egyébként egyetlen piaci szereplő sem.
2020. máj. 26. 23:12
 29/35 anonim ***** válasza:
37%
3 tízezrelék különbség van a kettő ár közt. Valóban nem középárfolyam :D ritka nagy barom vagy
2020. máj. 27. 01:22
 30/35 anonim ***** válasza:
49%
29-es, szerintem te elég csúnyán beégtél ezzel a középárfolyam témával, nem kellene fokozni. A másik válaszoló pont azt mondta, hogy középárfolyam közeli árfolyamon vált a Revolut, amit te most megerősítettél és a saját korábbi állításodat cáfoltad meg. És még ő a barom? Nem sok önkritika szorult beléd... 🙂
2020. máj. 27. 01:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!