Hogyan vehetem ki a pénzem devizaszamlarol hogy ne bukjak rajta?
Van egy devizaszàmlàm, (magyar bankban, Mo-n élek, stb), amire folyamatosan erkezik euroban havonta egy kisebb összeg külföldröl.
A bankbol nem tudom kivenni, csak Ft-ban es a bank az ö, szàmomra kedvezötlen àrfolyamàn àtvàltja.nem adnak ki eurot a bankok.
A külföldi utazàsokkal csak ahhoz hogy kinti bankbol felvegyem, az utiköltség miatt többet buknék rajta mint az àfolyamvesztesèg ugy ha ki se megyek de a bank àtvàltja.
Vagy ha bent tartom inkabb es nem veszem ki es gyülik euroban es mondjuk évente utazom csak ki akkor is böven bukom rajta de az arfolyamveszteség nem lenne olyan radikàlis.
Ha viszont nem a folyoszamlamra utaltatnàm hanem megtakaritàsba, akkor meg a megtakaritàssal doglalkozo cég vàltanà àt Ft-ba megint rossz arfolyamon.
Ha euroban gyüjtöm es hagyom a szamlan, evtizedek mulva is csak ug tudnék belöle ingatlanra beruhàzni ha àtvàltjàk.
Valaki tud vmi épkézlàb megoldast arra hogy mit lehet itthon euroval kezdeni hogy ne bukjak folyamat rajta es megkapjam teljes ertekben a sajat penzem??
Pl utalnak 100 eurot hogy lesz nekem a kezemben itthon abbol 100 euro? Cég utal nem fogja keszpenzben feketén postazni es az ugy is eltünne a postan vagy a posta is àtvàltanà.
A bankba azert nem akarok belemenni, mert mindegyik max eladja a valutat.
Azaz ugy adnà ki nekem euroba ha kifizetem neki. Azaz vegyem meg a sajat pénzem magyaràn euroban.
Teljesen irrevelànsak ezek a vàlaszok.
Utolso köszi!
Szoval ugy tudnék kivenni 1 eurot hogy aznapi, ugye banki arfolyamon atvaltja Ft -ba meghatarozza igy az akkori Ft értèkét, hogy mondjuk 300 ft ertekben akarom kivenni az euromat, ehhez hozzateszi az euro eladasi költsègét azaz nekem kerül ez mondjuk 5 Ft ba, igy 295 Ft erteken jutottam az euromhoz.
Azaz még rosszabbul jàrnék euroban megvenni a banktol, mintha csak atvàltottàk volna es kivettem volna Ft-ban. Azaz 300 Ft-t.
Miközben az 1 eurom a piacon mondjuk ér 320 Ft-t.
A bukàs 1 euron a random fenti szàmokkal 20 Ft, 100 euron 2000, 1000 euron 20.000 Ft, 1 millio euron 200.000 Ft.
Ha euroban kiveszem, a bukàs 25 Ft. 1 M euron 250.000 Ft.
De melyik bank nem ad ki devizàt? A nagy okos kerdesek.
A sajat euros szamladrol nem fersz hozzà a penzedhez, csak ha megveszed, kifizeted a banknak. Mert ö a valutàkat èrtékesiti es csak ugy adja ki.
Es ennél még az is olcsobb ha csak àtvàltàsi költséget tesz ra azaz nem euroban veszed ki hanem Ft ban.
Ha euroban adja ki akkor mégkisebb èrtéken kapod meg.
Hu irhattam volna rövidebben is..
Szoval ha 1 eurot àtvàlt ft ba es igy kapod meg akkor fizeted az atvaltasi költseget
De ha euroban adja ki akkor megveszed a valutàt ami igy többe kerül mint az àtvàltàs.
Azaz nem adja ki mashogy hogy van 2 eurod a szamlan es odaad a kezedbe 20 eurot!nem. Kapsz 18-at mert levonja a valuta eladasi àràt. Vagy kapsz 20 eurot es levonja ft ban az eladasi àràt töled
Ez a kérdező esküszöm nem 100-as vagy csak egy troll...
Én nem tudok mást tenni, mint további jó vergődést kívánni ennek a tökfejnek!
Nem.hanem a bankkal beszeltem erröl.
Nem éri meg euroban kivenni itthon a szamlamrol.
A legkisebb bukàs mindenféle opciot àtràgva akkor lenne rajta, ha kint venném ki es hazahoznàm kp-ban.
Mivrl utazasi költsegek miatt ez nekem nem jo igy marad hogy csak annyit akarok meguszni, hogy a bank vàltsa àt.
Senki nem vacakolna transferwise utalasokkal sem, ha csak natur ingyen felvehetné mindenki a devizaszamlajarol. A kinti magyarok pl azzal utalnak maguknak haza a bankjukba. Es hatalmas ötlet is volt megcsinàlni a transferwise-t.
Csak nem akarok azzal vacakolni mert az utalo cégnek kétlem hogy hogy lenne rransferwise szamlaja
ha fizetsz a kártyával gyk vásárolsz bárhol akkor azt a bank (bármelyik és mindegyik) köteles középárfolyamon váltani. Így is busz rajta de nem annyit mintha forintban veszed ki mert akkor rosszabb áron fogja számolni.
De minél később veszed ki annál jobban jársz ha megnézel egy árfolyamgrafikont a forint évről évre szarabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!