Mi ilyenkor a teendő?
Szóval CIB-Banknál van egy autólizingünk,az a próbléma hogy ugye 20-ig kell feladni a csekket de mi csak 10én tudjuk feladni eddig semmi nem volt,nem reklamáltak!Szóval kérdésem az lenne hogy emiatt felmondhatják a szerzödésünket velünk?
Ma jött egy papír szószerint fecni csak egy telefonszám volt rajta hogy hívjuk ezt a számot a neve:EOS Faktor Zrt.
Semmi se egy levél hogy mivel kapcsoltaban kell telefonálnunk!:((
Kicsit megijedtem most miért van ez??!!
Kérelek ne szapuló válaszokat adjatok hanem kérlek tanácsot!
KÖSZÖNÖM
Ezt írják magukról:
"Az EOS gondoskodik az Ön követeléseinek behajtásáról, tartja a kapcsolatot az adósokkal a peren kívüli megoldás érdekében mind belföldi, mind külföldi partner esetében. Az eljárás eredményeként Ön úgy jut hozzá pénzéhez, hogy közben az ügyféllel is megtartja a jó kapcsolatot. Amennyiben ezek az intézkedések kimerülnek, megbízható jogi partnerünkkel segítjük Önt a bírósági eljárás során.
Ön azt is választhatja, hogy a nem teljesített kintlévőségeket eladja az EOS Faktor Magyarország Zrt-nek. Ezen egyszerű lépéssel megszabadíthatja üzleti mérlegét a behajtatlan tehertől."
Ez annyira nem veszélyes, hiszen azt írják, hogy nekik is céljuk, hogy normálisan megkapják a pénzüket.
Amit tehetsz: felhívod őket és elmondod a helyzetet.
A jövőre nézve amit tehetsz: ha nem tudsz határidőre fizetni, bemész/betelefonálsz/ímélt írsz, hogy nagyon sajnálod, de anyagi gondok miatt csak ekkor és ekkor tudsz fizetni. Így elkerülhető a továbbiakban ez a helyzet.
Köszönöm szépen mindenkinek!De most képzeljétek el jött egy ilyen narancssárga tértivevényes levelezölap amire a férjem neve van írva a cég hogy honnan kaptunk és ahogy megfordítom ez van írva:Kérjük hívja ezt a számot:........!azon kívül semmi más az hogy miért vagy milyen megbízásból az semmi!:(
Azért vagyok elkeseredve mert igazából minden csekk fel van adva csak sajnos kicsit késöbb ugyan de fel van nincs semmilyen több hónapos elmaradásunk!Sajnos az euro miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a 2xrese lett a törlesztőnk,én Gyesen vagyok a kisfiúnkkal a férjem dolgozik!De azt nem értem nincs semmilyen más hitelünk még lakás sem,vezetékes telonk sincsen!:(
Akkor ez meg mi?!Na nehezen alszom ma az tuti holnap reggelig az biztos!mikor majd felhívom öket!
Még egy kérdés a behajtó cég akkor miért nem levelet küld hogy kérem ez és ez miatt van elmaradása behajtásra kerül!
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Nekünk is a CIBnél van autólízingünk, és bizony előfordul, hogy csak késve tudunk fizetni. (sajna szinte minden hónapban)
Ha nem ér be hozzájuk egy bizonyos ideig a pénz, küldenek SMSt, meg felszámolnak valami ügyviteli költséget.
A szerződésed nem mondhatják fel csak úgy, küldeniük kell felszólító levelet.
Meg ez se szabályos értesítés, hogy küldenek egy értesítőt, hogy hívd fel ezt és ezt a számot.
Írásban kell kommunikálniuk, nem telefonon, az a hivatalos.
Érdeklődni érdeklődhetsz a CIBnél, hogy mi van a szerződéssel, habár nekem nem mondtak semmit amikor felhívtam őket, mert a férjem nevén van a hitel, neki kellett felhívni őket.
Majd írd meg, mi lett.
Mondanám, hogy nyugodj meg, nem mennek ilyen egyszerűen a hitelfelmondásos dolgok, de úgyis csak idegeskedik az ember.
Köszönöm a válaszod!:)
Felhívtam őket és nagyon kézségesek és kedvesek voltak és kiderült hogy nem CIB-Bank hanem a T.....vesz-töl van egy 4500ft-os hátralékunk még tavalyról!!!Erre nem is gondoltam!:(
Szóval jövöhéten kipostázzák a csekket és feladhatom!Ennyi kicsit megnyugodtam!Reméltem hogy nem lesz semmi gond a CIB-el már 3éve fizetjük és jövő júniusban fog lejárni és indultunk 25000-röl és most 60000ft-nál tartunk!!!:(
Nehéz de muszály!!
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!:))Megnyugodtam kicsit!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!