Milyen megállapodások jöhetnek szóba családon belüli hitel-tartozás ügyben?
Tanúk nélkül tuti nem érvényes.
De szerintem ennyit megérne az ügyvéd.
a konstrukciót nem értem (ketten vettetek fel banki hitelt, és annak egy részét tovább kölcsönöztétek a további két testvérnek?) Miből zárjátok ki a nem fizetőt?
Természetesen érvényes a megállapodásotok akkor is, ha nem ügyvéd írja. Csakhogy könnyen leírhattok valami olyat, ami nem jogszerű. De ha pl. egy ideig fizetett az adott testvér, akkor lehet, hogy aránytalan szankciót alkalmaztok a "kizárással", ami megtámadható.
Mindenképpen érdemes jogi segítséget kérni ehhez szerintem, akár valamilyen ingyenes jogi tanácsadáson is.
A semminél több, ha egy fecnit aláírtok mindannyian, két tanúval, de ahogy a második is mondta, lehet hogy ebben olyanokat fogalmaztok meg, aminek semmilyen jogi alapja nincs, vagy éppen fontos részleteket hagytok ki. Pl. hány hónapig nem fizet, ami a kizárást magával vonja, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!