Most mit csináljak? Ismételten kaptam egy levelet a CreditExpress Factoring Zrt-től, amiben egy peren kívüli utolsó megállapodást ajánl fel, egy 2007-es Máv-os tartozással szemben (ezt december 8-án adták fel, de cím változása miatt ma kaptam meg).
Szóval akkor tartozol e a MÁV-nak, vagy sem? Ha igen, mennyivel? Megéri ügyvédhez menni, vagy olcsóbb kifizetni a tartozást? Ezt el kellene dönteni, illetve tisztázni kellene.
Ha tuti, hogy nem tartozol, és be is tudod bizonyítani, akkor ne menj ügyvédhez, hagyd a fenébe az egészet.
- Az egyik lehetőség a lehúzás.
- A másik, hogy évente kell figyelmeztetést küldeni, hogy ne évüljön el a tartozás, és ezért kapod, ezért nem jött válasz.
Ha akarod, vedd fel velük a kapcsolatot, de csak ha fizetni is akarsz, mert utána rádszállnak! Aztán meg részletfizetéshez vagy halasztáshoz aláírathatják, hogy "a tartozást elismered", és ezek után ha nem is volt tartozásod, vagy nem lett volna joguk behajtani, vagy nem lett volna joguk eladni a tartozást is fizetni kell! Sőt, még ha volt is tartozásod, és nem nekik kell fizetni, meg lehet hogy a MÁV is kérni fogja ugyanazt!
Szerintem várd meg, hogy bíróságra kerüljön, ha nem fellebbezel nincs trágyalás, csak ellenőrzik a papírokat, és kiadják a fizetési meghagyást, az olcsóbb is, mint egy jó ügyvéd, meg nem hogy a kamu nem megy bíróságra, de sokszor a jogos se.
Nekem is van egy 2400 ft os szerintük adósságom. Nem vettem igénybe a szolgáltatást és mégis pénzt kérnek érte. Nem szerződtem az új céggel, kiléptem. Mégis piszkálnak. gyakorlatilag jelenleg 12800 forintnál tartanak. Én 2 tértives levelet küldtem már. Ők csak 69 ft osat. Ezen bírósági végzés elolvasása is sokat elárul. [link]
780 000 vásárolt behajtásuk van mégis 2013 ban 4 millió a vesztesége ennek a cégnek. www.feketelista.hu céginformáció mérleg. Most készülők a fogyasztóvédelemnél feljelenteni. Lehet, hogy megér egy weboldal készítése a creditexpress cégnek. Jó lenne, ha egy ügyvéd is segítene ilyen esetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!