Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? Ismételten...

Most mit csináljak? Ismételten kaptam egy levelet a CreditExpress Factoring Zrt-től, amiben egy peren kívüli utolsó megállapodást ajánl fel, egy 2007-es Máv-os tartozással szemben (ezt december 8-án adták fel, de cím változása miatt ma kaptam meg).

Figyelt kérdés
2009-ben is kaptam tőlük levelet, amitől nagyon megilyedtem és levélben kértem részletfizetési lehetőséget, amire semmiféle választ nem kaptam. És azóta csak ezt, de egyiket sem ajánlva, vagy tértivel. Olvastam a másik fórumban, hogy ez a cég csak fenyegetőzik, meg ilyesmi. Szóval nem tudom mit csináljak, meg­keressem e őket, és kérjem tőlük, hogy mi alapján kérik rajtam ezt a tartozást, vagy kifizessem, mert félek, hogy elviszik a kocsit (egyáltalán elvihetik? ), vagy ne foglalkozzak vele? Majdnem 2 hónap telt el, mióta kiküldték ezt a levelet, és az áll benne, hogy „Amennyiben a megadott határidőig a fenálló tartozást nem egyenlíti ki, fizetési meghagyásos eljárást indítunkk, a jogi eljárás költségeivel megnövelt teljes követelés behajtása érdekében. “ Kérem adjanak tanácsot mitévő legyek, mi lenne a legjobb megoldás.
2011. márc. 9. 06:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Vedd fel velük a kapcsolatot,mert valóban megindíthatják a peres eljárást!
2011. márc. 9. 06:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Menj el egy ügyvédhez (a birósági panasznap is megfelel) és irass egy választ. Ugyanis ezek a legtöbb esetben csak kamu tartozások, és ha nem reagálsz, illetve ügyvédtöl megy válasz, akkor igen gyorsan elhallgatnak.
2011. márc. 9. 08:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez egy jól bevált internetes lehuzás - menj ügyvédhez!
2011. márc. 9. 08:03
 4/10 Olga néni válasza:
A legfontosabb kérdés kimaradt. Valóban tartozol a MÁV-nak? Jogos a követelés? Érdemes tisztázni, hogy tényleg ez a cég hajtja be a MÁV követeléseit? Tudják bizonyítani? (azt, hogy milyen tartozást követelnek konkrétan)
2011. márc. 9. 09:50
 5/10 anonim válasza:
Azt bizonyára tudod, hogy tartozol-e a MÁV-nak vagy sem.Amennyiben valóban tartozol, úgy minél előbb vedd fel a Faktoring céggel a kapcsolatot, mert tényleg meg fog indolni a fizetési meghagyásos eljárás, ami már közjegyzői hatáskörbe tartozik 2010. június 1-től. A közjegyző 3 nap alatt kibocsátja ellened a felszólítást, és ez, 15 napon belül ellentmondás hiányában jogerőre fut. Uátna már csak 1 lépés a végrehajtás. A végrehajtó erre a tartozásra még rá fogja tenni a saját költségeit, és a jutalékát. A tartozásod tízszeresét fogod ezáltal visszafizetni. Higyj nekem, mert Én is egy önálló bírósági végrehajtónál dolgozom ügyintézőként.
2011. márc. 9. 13:45
 6/10 anonim válasza:
Az egyik válaszadó totál rossz információval látott el téged. Ne menj sem ügyvédhez, sem bírósági panasznapra, mert az ügyvéd egy válaszért több tízezer Forintot is elkér (lehet, hogy a tartozásod kevesebb, mint amit elkérne az ügyvéd) a bírósági panasznapon pedig nem írnak meg helyetted semmilyen levelet, csak keresetlevelet írnak meg.
2011. márc. 9. 13:49
 7/10 Olga néni válasza:

Szóval akkor tartozol e a MÁV-nak, vagy sem? Ha igen, mennyivel? Megéri ügyvédhez menni, vagy olcsóbb kifizetni a tartozást? Ezt el kellene dönteni, illetve tisztázni kellene.

Ha tuti, hogy nem tartozol, és be is tudod bizonyítani, akkor ne menj ügyvédhez, hagyd a fenébe az egészet.

2011. márc. 9. 17:35
 8/10 anonim válasza:

- Az egyik lehetőség a lehúzás.

- A másik, hogy évente kell figyelmeztetést küldeni, hogy ne évüljön el a tartozás, és ezért kapod, ezért nem jött válasz.

Ha akarod, vedd fel velük a kapcsolatot, de csak ha fizetni is akarsz, mert utána rádszállnak! Aztán meg részletfizetéshez vagy halasztáshoz aláírathatják, hogy "a tartozást elismered", és ezek után ha nem is volt tartozásod, vagy nem lett volna joguk behajtani, vagy nem lett volna joguk eladni a tartozást is fizetni kell! Sőt, még ha volt is tartozásod, és nem nekik kell fizetni, meg lehet hogy a MÁV is kérni fogja ugyanazt!

Szerintem várd meg, hogy bíróságra kerüljön, ha nem fellebbezel nincs trágyalás, csak ellenőrzik a papírokat, és kiadják a fizetési meghagyást, az olcsóbb is, mint egy jó ügyvéd, meg nem hogy a kamu nem megy bíróságra, de sokszor a jogos se.

2011. dec. 28. 02:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is kaptam levelet, de nyilván nem ok nélkül küldözgetik? Mi lenne, ha egyszerűen kifizetnéd, vagy legalább egyezkednél velük részletfizetésről? Utálom az ilyen eseteket, mikor szarok fizetni a számlát, utána meg mindenki szemét, engem kivéve. Velem is előfordult, hogy nem fizettem számlát, de vállaltam a következményeit, nem a kibúvókat kerestem.
2013. jan. 22. 11:43
 10/10 Zoltán Tóth válasza:

Nekem is van egy 2400 ft os szerintük adósságom. Nem vettem igénybe a szolgáltatást és mégis pénzt kérnek érte. Nem szerződtem az új céggel, kiléptem. Mégis piszkálnak. gyakorlatilag jelenleg 12800 forintnál tartanak. Én 2 tértives levelet küldtem már. Ők csak 69 ft osat. Ezen bírósági végzés elolvasása is sokat elárul. [link]

780 000 vásárolt behajtásuk van mégis 2013 ban 4 millió a vesztesége ennek a cégnek. www.feketelista.hu céginformáció mérleg. Most készülők a fogyasztóvédelemnél feljelenteni. Lehet, hogy megér egy weboldal készítése a creditexpress cégnek. Jó lenne, ha egy ügyvéd is segítene ilyen esetekben.

2014. szept. 9. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!