Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A párommal 3 éve albérletben...

A párommal 3 éve albérletben élünk. Félretenni pénzt sosem tudtunk, de autónk már van, tehát arra már nem kell félretenni hála istennek. Hitelt felvenni jobb és lakást venni belőle most, vagy meg várjunk vele, és maradjunk albérletben?

Figyelt kérdés

25 evések vagyunk. Kidobott pénznek tartom ezt az albérletet. :(

Mennyi kezdő tőke kell a hitelekhez? Kb 13-14 milliót ha felveszünk? Valami jó megoldás létezik erre? Tanácstalan vagyok. Munkahelyünk természetesen van.

És babát is szeretnénk a közeljövőben.

2020. máj. 8. 22:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%
Én is lepontoztam irigységből, mert nekem nincs lakásom és féltékeny vagyok.
2020. máj. 9. 11:58
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

10.

De legyen 6 havi megélhetés félretéve alapból. (Kiszámoló?) A 10 milliós babaváróból se kell mind a 10-et önerőnek beleadni. Ebből 2 milliót nyugodtan el lehet tenni vésztartalékba pont ilyen esetekre, mint betegség, munkanélküliség.

Az emberek miért nem bírják megállni hogy van fél-1-2 millió forintjuk félretéve, amihez soha a büdös életben nem nyúlnak semmi esetben sem, csak ha munkanélküliek lesznek vagy betegek és akkor lesz miből megélni fél-1 évig legalább, amíg nem rendeződik jobban a helyzet? Miért ilyen sok ember, hogy amint pénzhez jut, egyből el is b*@ssza az egészet, sokszor azt hiszi valami "muszáj" vagy "fontos" dologra, közben pedig igazából hülyeségre?

Eddig senki nem hozta fel, de vajon a kérdezőéknek is mennyire lehetett muszáj az az autó, ha előtte is megvoltak nélküle? (Senki nem mondja hogy az autó nem kényelmes dolog, nem erről beszélek.)

2020. máj. 9. 12:06
 13/14 A kérdező kommentje:

Az autó a munkába járás miatt kellett.

Köszi a válaszokat! Egytől egyig megfontolandó 😊

2020. máj. 9. 15:42
 14/14 anonim ***** válasza:
69%

Az albérlet mivel jobb, mint egy lakáshitel?

Mi budapesti albérletet fizetünk párommal már 10 éve (!!!), jelenleg havi 160+rezsit. 8 éve ugyanabban a lakásban vagyunk, mikor kiszámoltam, hogy mennyi pénzt utaltam már át a tulajnak, akkor zokogni tudtam volna, ennyiből röhögve tudnék egy jó vastag lakáshitelt is fizetni.

Persze, mi óvatosak voltunk, kuporgatjuk a pénzünket, nőnek a milliók a megtakarítási számlán, csak épp mikor oda jutottunk, hogy talán elég valamire az összeg (önerőnek), akkor 40%-ot drágultak az ingatlanok, és kenhettük a hajunkra a sok évnyi megtakarítást, és újabb mental breakdown követte X év hosszú megtakarítását. Pedig mindenki azt mondta, hogy milyen okosak vagyunk, meg simogatta a buksinkat, hogy de ügyesek vagytok, így kell ezt. Hát, meg lehet nézni most.

Ennél ezerszer jobb pl. a 6-os válaszoló, mert ugyanakkora rizikóval, de legalább a saját kéglijét törleszti, nem pedig egy földesúrnak fizet 10 éve szép nagy összeget a nyugdíja mellé egy olyan lakásra, amiből 30 éve kihalt a mami, és azóta egy szöget sem vert bele.

Biztos mi is rohadtul felelőtlenek lettünk volna 10 éve, ha belevágunk egy lakáshitelbe, csak éppen akkor már a felénél tartanánk a törlesztésnek, helyette meg még most is itt tökölünk a hitelfelvétel előtt, az első gyerek meg majd jön amikor betöltöttem a 45-öt ugye.

2020. júl. 15. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!