Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jobban megéri hitelből lakást...

Jobban megéri hitelből lakást vásárolni mint gyűjteni lakásra és ha összegyűlt a pénz, akkor megvenni?

Figyelt kérdés

20 milliós lakásra 16 milliót felveszek amit bérbe adok és a bérleti díjból fizetem a törlesztőt.

Vagy gyűjtsek a lakásra és akkor vegyem meg ha összegyűlt a pénz?

A dilemma az, hogy ha összegyűjteném a pénzt és nem hitelből előre venném meg, jobban járnék? Ha igen, miért?

2020. ápr. 27. 14:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az emberek mindig azt hiszik, hogy tuti biztosabb egy ingatlan (befektetésnek, ha már van saját ahol lakni lehet), mintha a pénzük állampapírban vagy a tőzsdén lenne. Hat nem.

---

Utolsó: Veled egyetértve még annyit tennék hozzá, hogy az állampapír még sokkal kockázatmentesebb, biztonságosabb befektetés is, mint lakást venni (pláne utóbbit hitelből).

2020. ápr. 28. 14:33
 12/12 anonim ***** válasza:
Mindenkinek saját döntése mit lát jónak. Azért egy saját lakásra 20 milliót összegyűjteni sem kevés idő, persze ez is attól függ, hogy mit dolgozol, mennyit keresel stb.mert ha havi nettó 600ezret keresel és egyedül élsz már most is egy saját lakásban (amit azért feltételezek, mert albérleti célra akarsz venni) akkor inkább gyűjtsd össze az árát, mint a hitel. A hitel a legrosszabb dolog szerintem az életben. A bankok pofátlan mértékű uzsorakamattal adnak hitelt ez az egyik. A másik, hogy nem tudhatod mi történik az életben x év múlva, pl.elveszítheted a munkahelyed (elég pár hónapra és már véged), hirtelen kell másra a pénz stb. a bankot meg nem fogja érdekelni, hogy miért nem tudsz fizetni ezt hidd el. S hogy kisegítsenek a bajban, csak verik rá a kamatot az elmaradásra, mert logikus, hogyha x összeget nem tudsz kifizetni az x összeg plusz majdnem ugyanannyi kamatot majd biztos ki tudsz...majd annak a kamata stb. Az, hogy kötsz hitelbiztosítást teljesen fölösleges. A kedves ügyintézök mézes-mázasan rád tukmálnak mindent, de ha baj van és tényleg rajtad kívül álló ok miatt, akkor aztán megnyomorítják az egész életed, mert minden kiskaput kihasználva éppen nem fognak tudni segíteni. Szóval szerintem ne vegyél fel hitelt, ha nem muszáj. Csak albérleti céllal meg pláne. Jó dolog az albérlet piac, erre is sokan csinálják, egy havi fizetés megvan belőle, én is örültem volna, ha öröklök egy belvárosi kecót csak úgy, de nem aldott meg vele a sors, így ilyenről nem álmodok. Az a baj az albérlettel, hogy a lakók lelakják, idővel újítani kell, tökre megy ez az, amit neked kell megcsináltatni, így ami extra lenne belőle az egy bérlő távozása után majdnem ráköltésre is kerül. Ez akkor éri meg, ha örökölsz vagy magad gyüjtesz rá és nem a hitelt fizeted belőle.
2020. máj. 22. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!