Ha netbankról utalok külföldre, azonnal sms-t kapok az utalás költségéről is? Levonják a számláról rögtön az utalt összeget és az utalás költségét is?
Szerintem attól függ, hogy mit tartalmaz az SMS-értesítésekre kötött szerződés.
Például, én, az utalás költségéről nem kapok SMS-t, csak a legközelebbi pénzmozgásról kapott SMS-ben közölt egyenlegből látom - ha megőrzöm az SMS-eket, vagy feljegyzem az egyenlegeket -, hogy mennyivel kevesebb, mint az adott fizetés alapján lennie kéne.
Ugyanígy, nem kapok SMS-t a számlavezetési díj, az SMS átalánydíj, a kártya éves díj levonásáról sem, csak a legközelebbi pénzmozgáskor – vásárlás, csoportos beszedés, pénzjóváírás, pénzkivétel – hiányzik az összeg az egyenlegből.
De, a lekötött betét kamatának kamatadójáról sem kapok SMS-t. Pl. jön SMS 4 Ft kamatjóváírásról, ennyivel növelt egyenleget látok az SMS-ben. Aztán, ha két nap múlva fizetek a boltban 3200 Ft-ot, akkor az arról kapott SMS-ben látható egyenlegcsökkenés 3201 Ft; ebből gondolhatom, hogy 1 Ft volt a levont kamatadó.
SMS-ekből ezekről csak akkor tudhatok, ha nyilvántartom és számolom az egyenlegeket.
Van teljes értesítésű SMS-csomag is a bankomnál, de azt csak kiemelt ügyfelek igényelhetik. Viszont, „nem olyan családból származom én”, hogy Bendegúzt idézzem, az Indul a bakterházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!