Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen hitelkártyát ajánlanál?

Milyen hitelkártyát ajánlanál?

Figyelt kérdés
tudom, hogy akkor jo amikor az embernek nincs hitelkártyája, valójában azért lenne rá szükségem, hogy ha már vészhelyzet van hónap végén, legyen mihez hozzá nyulni...nem vagyok olyan tipus aki vérszemet kap :) erre épülve lenne a kérdésem, hogy ki milyen hitelkártyát ajánlana és melyik banknál?
2010. júl. 27. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmilyet, még így sem! Egyszer, csak egyetlen egyszer csúszol meg a fizetéssel és utána nagyon nehéz kikecmeregni a bajból. Tudom, könnyű mondani, de próbáld enélkül.
2010. júl. 27. 18:59
 2/4 anonim válasza:

Igen, mi is így szerettük volna a párommal, most 120 000 mínuszban van, és 50-50% a törlesztés, a kamat. Tehát havi 8000-ből csak 4 ezret törlesztünk, a többit lenyúlja a bank.

SOHA nem akarj hitelkártyát!!!!!!!!!!!

2010. júl. 27. 19:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Soha nem szabad hitelkártyát igényelni a napi költségekre! Próbáljátok beosztani a pénzeteket, mert hónapról hónapra nagyobb lesz a tartozásotok, a kamat és a kezelési költség óriási és még éves kártyadíj is van hozzá.
2010. júl. 27. 21:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt beírtam egy másik kérdésre, de beteszem ide is:

Igenis lehet okosan használni a hitelkártyát, de csak akkor, ha mindig visszafizeted a teljes költésedet a kijelölt határidőig, máskülönben tényleg jóval magasabb a kamat, mint pl. egy személyi kölcsön, vagy egy kedvező áruhitel esetén. Aki tisztában van a pénzügyeivel, és nem költekezik túl, az jól jöhet ki.

Egyfelől jó, hogy ott van biztonsági tartaléknak, mert ugye bármikor történhet váratlan kiadás. Vagy pl. 1 hét múlva jön meg a fizud, de már kifogytál.

De van, aki sokat költ egy hónapban és azt amíg a bank pénzéből teszi, addig a sajátja meg van, és mondjuk beteszi egy kedvezményes kamatozású számlára, vagy leköti.

Vagy a harmadik eset, ha olyan a hitelkártya, hogy nyújt vmi pluszt (biztosítás, kedvezmények). Nekem a Citinél van Shell-es kártyám, ami a vásárlásokból visszatérít 1%-ot a Shell-es költésekből 3%-ot. De van azt hiszem Tesco-s meg Auchan-os kártya is.

Ezeket a pluszokat kell összevetni az éves fenntartási költségekkel (éves + kivonati díj) és mérlegelni, megér-e ennyit.

2010. júl. 29. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!