Szervizmérnök úr kérdése:
Sárga csekk netbankos befizetése az én nevemről, de másnak?
Figyelt kérdés
Idős rokon van gondban, mert nem csinált még magának netbankos fiókot, pedig kártyája van, most meg a vírushelyzet miatt jól jönne.
Azt már kitalálta, hogy QR-kódos csekkel mit kell csinálni, de vannak QR-kód nélküli sárga csekkek is, amivel nem boldogul.
Kérdés, ha én a saját netbankomból átutalom az adott szolgáltatónak az összeget, a közlemény rovatban feltüntetem a szükséges azonosítót, akkor nem lesz abból gond, hogy a pénz feladója én vagyok, nem pedig a szolgáltató tényleges ügyfele?
(Az ellenértéket ideadja nekem készpénzben.)
Köszönöm előre is.
2020. ápr. 7. 17:07
1/5 MancsWolf 

válasza:

Nem lesz semmi gond. Azonosító alapján könyvelik nem számlatulajdonos alapján. Nekem nincs bankszámlám csak páromnak ( felesleges 2) arra megy mindkettőnk fizetése és arról fizetjük mindkettőnk számláit, csekket is. Sose volt még belőle gond.
2/5 anonim 

válasza:

Nem nézik, hogy ki utalja, csak amit a közleménybe írsz.
Én évekig fizettem a szüleim számláit, ne aggódj emiatt.
3/5 anonim 

válasza:

A lényeg hogy legalább két olyan adat kerüljön a közlemény rovatba, ami alapján a szolgáltató hozzá tudja rendelni az utalást az egyenleghez. Pld. ügyfélszám, számla sorszáma, lakcím, stb
4/5 anonim 

válasza:

A kutya se törődik vele. A szolgáltatót csak az érdekli, hogy be legyen fizetve.
5/5 Lak Béla válasza:
Az utalási adatok kitöltésekor a speciális adatok között lehet rögzíteni a tényleges befizető nevét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!