Ki tudom váltani az otp fakroting hitelem azután is, hogy kötöttem részletfizetési megállapodást?
Az otp faktoring zrt-nél van 6 millió forint tőketartozásom. Nem tudtam most kifizetni az összeget, ezért részletfizetésben állapodtunk meg. 2029-ig kell fizetnem, a végére 13 millió forintot fizetek vissza.
Fizetem a részleteket minden hónapba, de ha 1 év múlva lesz 6 millióm, ki tudom majd váltani a hitelem? Vagy a 13 milliót kell kifizetnem akkor is?
A faktoring az nem hitel, hanem követeléskezelés.
Bármikor visszafizetheted. A 13 millió arra az esetre vonatkozik ha végig havi részletekeben fizeted csak.
Nekem is van még 850.000 Ft körüli tartozásom, májusban várok nagyobb összegű megtakarítás kiutalást, abból ki is fizetem.
Szuper köszönöm!
Miután kéred a teljes tartozás rendezését, mennyi idő mire küldenek egy csekket, sokáig elhúzódik?
Lehet nem általános, de nekem ugy van, hogy negyedévente küldik a csekkeket. Amellé van egy aktuális tájékoztató, hogy az eredeti összeg mennyi volt és hogy hol jár a tőketartozàs összege. Mennyi a kamat, mennyi az éves kamatlàb stb. A befizetések csökkentik a tőketartozàst is folyamatosan.
Ha egy összegben ki akarom tolni , akkor jeleznem kell azt a faktoring felé és akkor nyilván nem kell előre a részlet fizetési megállapodás végéig kiszámított kamatot kifizetni, hanem az aktuális tőkével lezárom a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!