13 év angliai munkaviszony után haza kell költözzek. Szallasom. Barkinek hasonlo tapasztalat? Csalassal tudnak vádolni? Hagyott barki maga utan kolcsont angliaban?
A kölcsönt akkor is törleszteni kell, ha visszamégy MO-ra, az nem érdekli a kölcsönadó szervet, hogy hol élsz, mit és mennyit keresel, ez magánügyed.
Te szerzödésben vállaltad a kölöcsntörlesztést, és ez kötelezö rád nézve továbbra is.
Ha nem fizeted, akkor egyrészt késedelmi kamatot számolnak fel, másrészt végrehajtanak, de megúszni semmi esetre sem fogod.
NEhogy elhidd azt a választ, ha igaz lenne, hogy elég egy-két részletet fizetni, utána nem, akkor miért van annyi végrehajtás?
Emellett Magyarorságon simán megtalálnak és behajtják rajtad az adóságot!
Nagyon kár hogy ennyi év alatt nem szerezted meg a brit állampolgárságot.
Mert akkor a visszatérés lehetősége örökre korlátlanul megmaradna.
Így meg, főleg ilyen múlttal elég kétséges lesz.
Nemzetközi végrehajtásra van lehetőség. A polgári jogi részétől nem lehet megszabadulni.
A kérdés az ugye, hogy ha úgy érzékeli a hitelező hogy nem is akartál fizetni akkor felmerül a hitelezési csalás. Sajnos lehet de bíróságon valószínűleg tudod bizonyítani hogy nem követtél el bűncselekményt, a szándékod nem arra irányult hogy úgysem fizeted vissza.
A végrehajtás teljesen külön történet.
Néhány válaszoló összemosta.
Tegyük hozzá én a magyar jogrendszer alapján írtam.
Ahogy látom a kérdésedből te úgy tudod a brit jog is hasonlóan szól.
Én nem tudom, de ha nem vagy benne 100%-ig biztos előbb ezt kellene tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!