Örökölt 2 millára befektetésnek jobb-e a lakáskassza, mintha beteszem egy bankba?
Ha jól értem, Neked van 2 milliód egyben.
A lakáskasszákhoz kb 10 vagy kb 20 ezer kell havonta.
A kettő nem ugyanaz.
Én befektetném egyben.
Ha rövid távon kellene felhasználnom kötvényt vennék.
Hosszabb távon (5 év) részvényt.
:-)
08.48 ...!
No itt a dilemma !
Annak,aki nem ért hozzá,MOST nem kell a 2 milla,de nem akarja hónapról hónapra "elszarni" a pénzét.Valamint azt se akarja,hogy politikai-gazdasádi attüdök miatt pár év mulva érjen vagy 1,5 millát !
Kedves Kérdező!
Én is mostanában körülnéztem : sehol nem látok olyan biztos befektetési, kamatozási lehetőséget, ahol többet adnának, mint az infláció mértéke!!!
Márpedig ha évekig 0%-on van a pénzed (ugyanannyi a kamat, mint az infláció), akkor azzal romlik az értéke!
Én is mostanában várok kb. 2 milliót, én azt fogom csinálni : megvárom, míg kicsit felerősödik a Ft, és EKKOR fogok EUR-t venni érte...
EUR-ban tárolom majd egy bankban (így kevésbé veszti el a vásárlóértékét).
Aztán ha szükségem lesz a pénzre, akkor majd kivárok egy olyan időszakot, mikor "mélyrepülésben" van a Ft, és ekkor váltom be... (Na, a Fideszt nézve, ez elég gyakran be fog következni)
Számíts arra, hogy az elkövetkező években gyorsan romlani fog a Ft, sőt ha bevezetnék az EUR-t, akkor még nagyobbat fog esni az árfolyama...
Szia!
Megnéztem a többi hozzászólást is, s úgy látom sok jó dolgot is tanácsoltak neked (pl Euró, kötvény), ám sok felesleges, illetve nagyon kockázatos felvetés is van a válaszok között
Tehát: a kérdésed jó, viszont nem elég részletes! Pl.: milyen célra szeretnéd befektetni a pénzed, és ha már kezdesz vele valamit, milyen bontásban, stb.
Nem vagyok ügynök, sem OVB-s, viszont ennek ellenére azt tudom Neked felajánlani, hogy találkozzunk egy fél órára, hogy a Te szempontjaidat megbeszéljük, s azok alapján tudok segíteni!
Hogy mennyire NEM értek a pénzhez? Időközben kiderült,nem lehet lakáskasszám,mert már van.Otp-s.Meg életbiztosításom is.Anno édesapámtól kaptam pénzt,azt akkor beraktam,amit az otp-s ügyintéző javasolt--10 évre valami Ázsia...nemtudommi...Azzal vannak ezek együtt.
Bilyen bankon kívüli???
Hát az Ázsia valamit azért nem árt, mondhatnám fölül kell vizsgálni, hisz azóta elkezdődött egy válság!!! Ebben is segíthetek Neked.
Hogy milyen lehetőségek vannak még a bankon kívül? Hát több is van, ha kéred, akkor megnézzük, hogy Neked, a te igényeidnek mi a legmegfelelőbb! Független alkusz vagyok, így több pénzintézetnek az ajánlatai közül válogatunk majd. Ezek viszont személyesebb adatokat igényelnek, ezért javaslom az emailt! Várom a jelentkezésedet!
Ez a kérdés így eléggé lejárató szándékúvá sikeredett....
Mi lett amúgy a pénzeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!