Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Örökölt 2 millára befektetésne...

Örökölt 2 millára befektetésnek jobb-e a lakáskassza, mintha beteszem egy bankba?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 08:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
12.15--> !!!
2010. júl. 29. 13:34
 12/20 drama válasza:
100%

Ha jól értem, Neked van 2 milliód egyben.

A lakáskasszákhoz kb 10 vagy kb 20 ezer kell havonta.

A kettő nem ugyanaz.

Én befektetném egyben.

Ha rövid távon kellene felhasználnom kötvényt vennék.

Hosszabb távon (5 év) részvényt.

:-)

2010. júl. 31. 08:48
 13/20 A kérdező kommentje:

08.48 ...!

No itt a dilemma !

Annak,aki nem ért hozzá,MOST nem kell a 2 milla,de nem akarja hónapról hónapra "elszarni" a pénzét.Valamint azt se akarja,hogy politikai-gazdasádi attüdök miatt pár év mulva érjen vagy 1,5 millát !

2010. júl. 31. 13:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én is mostanában körülnéztem : sehol nem látok olyan biztos befektetési, kamatozási lehetőséget, ahol többet adnának, mint az infláció mértéke!!!

Márpedig ha évekig 0%-on van a pénzed (ugyanannyi a kamat, mint az infláció), akkor azzal romlik az értéke!

Én is mostanában várok kb. 2 milliót, én azt fogom csinálni : megvárom, míg kicsit felerősödik a Ft, és EKKOR fogok EUR-t venni érte...

EUR-ban tárolom majd egy bankban (így kevésbé veszti el a vásárlóértékét).

Aztán ha szükségem lesz a pénzre, akkor majd kivárok egy olyan időszakot, mikor "mélyrepülésben" van a Ft, és ekkor váltom be... (Na, a Fideszt nézve, ez elég gyakran be fog következni)

Számíts arra, hogy az elkövetkező években gyorsan romlani fog a Ft, sőt ha bevezetnék az EUR-t, akkor még nagyobbat fog esni az árfolyama...

2010. aug. 2. 10:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a pénzed annyit kamatozik, mint amennyi az infláció akkor értékálló marad, az értéke akkor romlana, ha kevesebbet kamatozna mint az infláció. Ha nekem lenne 2 millióm én EUR kötvényt vennék. Az előttem hozzászólónak majdnem igaza van, a bankok nem az infláció mértékét fizetik kamatnak, hanem általában a jegybanki alapkamatot ami 5.25%, igaz nem sokkal több mint az infláció.
2010. aug. 2. 11:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Megnéztem a többi hozzászólást is, s úgy látom sok jó dolgot is tanácsoltak neked (pl Euró, kötvény), ám sok felesleges, illetve nagyon kockázatos felvetés is van a válaszok között

Tehát: a kérdésed jó, viszont nem elég részletes! Pl.: milyen célra szeretnéd befektetni a pénzed, és ha már kezdesz vele valamit, milyen bontásban, stb.

Nem vagyok ügynök, sem OVB-s, viszont ennek ellenére azt tudom Neked felajánlani, hogy találkozzunk egy fél órára, hogy a Te szempontjaidat megbeszéljük, s azok alapján tudok segíteni!

2010. aug. 4. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes, hitelt nem szabad felvenni - persze vannak olyan esetek, amikor az az egyetlen lehtőség -. Lakáskasszán és bankon kívül nyitott vagy más pénzintézetre?
2010. szept. 27. 23:01
 18/20 A kérdező kommentje:

Hogy mennyire NEM értek a pénzhez? Időközben kiderült,nem lehet lakáskasszám,mert már van.Otp-s.Meg életbiztosításom is.Anno édesapámtól kaptam pénzt,azt akkor beraktam,amit az otp-s ügyintéző javasolt--10 évre valami Ázsia...nemtudommi...Azzal vannak ezek együtt.

Bilyen bankon kívüli???

2010. szept. 28. 22:08
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát az Ázsia valamit azért nem árt, mondhatnám fölül kell vizsgálni, hisz azóta elkezdődött egy válság!!! Ebben is segíthetek Neked.

Hogy milyen lehetőségek vannak még a bankon kívül? Hát több is van, ha kéred, akkor megnézzük, hogy Neked, a te igényeidnek mi a legmegfelelőbb! Független alkusz vagyok, így több pénzintézetnek az ajánlatai közül válogatunk majd. Ezek viszont személyesebb adatokat igényelnek, ezért javaslom az emailt! Várom a jelentkezésedet!

2010. szept. 29. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés így eléggé lejárató szándékúvá sikeredett....

Mi lett amúgy a pénzeddel?

2014. aug. 31. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!