Mennyi idő a házasság után az iratok átíratása
névváltozás miatt?
Figyelt kérdés
Most házasodtunk, és most elég nehézkes az okmányirodába az ügyintézés. Szeretnénk felvenni a babavárót, de mivel változott a nevem, azt nem tudom, hogy ha pl kapok ideiglenes szem.igazolványt, azzal elindítható e a hitelfelvétel? Vagy mindenképpen meg kell várni az eredeti szem.ig. meglétét?
Aki esetleg jártas ebben a témában, segítene egy kis infóval?
Tavaly nyáron mentem férjhez. 3 hét volt, mire időpontot kaptam az okmányirodában, de onnantól gyorsan ment. Egy csütörtöki napon igényeltem, és következő kedden mehettem az új személyimért.
Más okmányt nem cseréltettem le, csak a bankban, telefonszolgáltatónál, meg néhány hasonló helyen jeleztem, az új személyimmel. Ja az okmányirodában helyben adtak új lakcímkártyát is.
2020. márc. 23. 14:04
2/4 szonata válasza:
A kérdés mellékszálára szeretnék reagálni. A babaváró hitelfelvételénél legyetek nagyon óvatosak, főleg ha 3 gyereket vállaltok. Amíg a gyerekek meg nem születnek azt a 10 milliót kössétek le a kincstárban, jó kamatot fizetnek. Tekintsétek úgy mintha nem is lenne az a pénz. Már 12.heti terhességnél megkapjátok az összeget, majd három év múlva kell megszületnie a második gyermeknek és így tovább. Ellenkező esetben 46.000 (43?)ft a részlet havonta és így tovább. Sokan előre elköltik a pénzt, mivel szabad felhasználású. Könnyen bekerülhetnek egy(volt) devizahitelhez hasonló spirálba. Szóval 5 év nem hosszú a ti életetekben, először teljesíteni és utána költeni. Szép kamat is társul az összeghez, ami szintén biztató. Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszotam. Ági
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!