Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváró+CSOK+CSOK hitel...

Babaváró+CSOK+CSOK hitel esetén gondot okozhat, ha 3 ingatlanunk van már?

Figyelt kérdés

1 panelunk van egy Megyeszékhelyen

1 panelunk van egy faluban

1 építési telkünk van egy Megyeszékhelyen

Jelenthet bármi akadályt, ha felvennénk a Babavárót, CSOK-ot és CSOK hitelt, h. építhessünk az építési telken egy házat?

Utána, idővel eladnánk a Megyeszékhelyi panelt.

Csak arra gondolok h. esetleg meg van szabva h. nem lehet más ingatlanban tulajdonosi része az embernek?

Nagyon köszi.

2020. febr. 12. 14:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Bak Norbert nevű felhasználó válasza:

50%-ot meghaladó mértékben nem lehet tul részed bennük csok esetén.

Ha mégis, akkor meg vagy eladod azokat vagy beviszed pl. egy cégbe és akkor mint magánszemély nincs a neveden, megnyílik a csok jogosultság a meglevoket meg hasznosíthatod mellette pl plusz bevételt termelve."

-> egyikben kereken 50% van. másikban kevesebb, mint 50%. ezek szerint még nincs akadályozva a CSOK, legalábbis remélem :D

Nagyon köszi!

2020. febr. 14. 10:44
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"Érdekes, de a fizetések nem duplázódtak meg 6 év alatt!"

6 éve havi 80-90 ezret kerestem, most adókedvezményeket nem számolva is 420 körül.

Amugy hidd el nem a csok miatt lett a 10 milliós panel 20.

2020. febr. 14. 12:52
 13/18 anonim ***** válasza:
52%
És 3 gyerekkel ugyanúgy nagyon nehéz ingatlant venni. Gyerek nélkül elég kisebb, olcsóbb lakás, szóval tényleg nem értem miben lenne nehezebb???
2020. febr. 14. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"6 éve havi 80-90 ezret kerestem, most adókedvezményeket nem számolva is 420 körül."

Ugyanannál a cégnél ugyanabban a munkakörben? Kötve hiszem! A 80-90 az 6 éve is nagyon kevés volt, a 420 meg manapság is bőven átlag feletti.

Ha ezt egy helyen hoztad össze, megyek oda dolgozni!

Én 6 év alatt 30% emelést kaptam, pedig közben még egy egyetemet is megcsináltam levelezőn. Munkahelyváltással sokkal könnyebb többet keresni, de nem akar mindenki évente váltani.

"Gyerek nélkül elég kisebb, olcsóbb lakás, szóval tényleg nem értem miben lenne nehezebb?"

Akkor vázolom:

Szituáció 1: Házaspár, együtt keresnek nettó 500 ezret. Bevállalnak 3 gyereket, kapnak 10 millió CSOK-ot. A 3 gyerekhez kell egy 90nm-es új lakás 35 millióért, így 5 millió tőkével kell még nekik 20 millió hitel, aminek kb. 150 ezer a törlesztője, azaz a fizetésük 30%-a. Marad nekik 350 ezer élni.

Szituáció 2: Egyedülálló gyermektelen fiatal, aki viszont jól keres, egyedül nettó 300 ezret. CSOK-ot nem kap, LTP nincs, de szeretne egy HASZNÁLT 35nm-es panellakást. Van hozzá 2,5 millió tőkéje, a lakás pedig kerül 19 millióba, szóval 16,5 millió hitelt kell felvennie, aminek a törlesztője 130 ezer, azaz a fizetésének 43%-a. Marad neki 170 ezer élni.

Szerinted melyiküknek könnyebb a dolga? És szándékosan jobban keresőnek számoltam az egyedülállót, pedig kevesen keresnek nettó 300-at!

2020. febr. 14. 13:34
 15/18 anonim ***** válasza:
46%

Kötelező ugyanott dolgozni??

A peldad hülyeség. Ahol egy 3 gyerekes 10 milliós csoknak megfelelő lakást vagy házat tudsz venni X millióért, ott hasonló környéken X mínusz 10 milliónál olcsóbban kapsz egy embernek megfelelő méretű kis használt lakást.

2020. febr. 14. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:

#15: Igen, úgy számoltam. 35 millió egy CSOK-os új lakás és 18 millió egy 35nm-es panellakás. 17 millió a különbség.

Egyébként nem, nem kötelező ugyanott dolgozni, de nem is jó évente váltani, pláne mert annyira sok lehetőség azért nincs. Hiába megyeszékhely, vagy 5-6 nagy cég ahova érdemes menni, meg sok kicsi, amik nem fizetik meg az embert.

2020. febr. 14. 14:43
 17/18 anonim ***** válasza:
17 millió a különbség de csak 10et kap a Nagycsaládos. És ahhoz is min 3 gyerek kell. Akkor mi könnyebb? Ja, hogy párban könnyebb? Igen, ez mindig is így volt. Részben ezért is keresünk társat magunknak. Egyedül persze, hogy nehezebb. De ez nem a csok hibája.
2020. febr. 14. 17:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen, az első példában az egy főre jutó 70 ezer, a második esetben meg 170. Ki van jobb helyzetben?
2020. febr. 14. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!