Állampapír vásárlás, de hol (OTP, Államkincstár? )
Már idegesít egy ideje, hogy a megtakarított pénzem csak áll egy folyószámlán az OTP-nél és szép csendben inflálódik.
Elhatároztam, hogy állampapírba fektetnék (kb. 8 milliós értékben). Hol érdemes vásárolnom? Úgy tudom, hogy a Kincstárnál az értékpapír számla vezetése ingyenes. No de azzal lehet költségem, hogy én egy folyószámláról oda juttatom a pénzemet? Vagy ha utána vissza akarom rakni egy banki folyószámlára?
Az OTP-nél (vagy egy elméleti másik banknál) annyi lenne az előny, hogy (gondolom én) mindent a seggem alá tolnának és semmit sem kéne foglalkozni az egésszel. Lennének ott egyéb költségek?
Kincstari szamlan tudsz bankkartyaval vasarolni, valamint sajat szamlara a kiutalas is ingyenes, szoval 0 koltsege van.
Egyeb banknal fizetheted a szamlavezetesi dijat, illetve ha a berakott penz utan meg koltseg, akkor azt is, mikozben semmit nem rak a feneked ala, amit az allamkincstar ne tenne.
Számomra is ez ami nem világos, mert hiába ingyenes ott a számlavezetés, attól még ugyan úgy lenne banknál folyószámlám.
Tehát a számlavezetési díjon felül van valami költség a bankoknál, ami közvetlenül a Kincstárnál ne lenne?
OTP-nél a számlán levő állomány után számolják az értékpapírszámla díját, 8 millió esetén évi 17,600 Ft lesz a számlavezetési díjad. Itt a költségkalkulátor:
Fentiek miatt én is az államkincstárnál nyitottam számlát: nincs díja, ingyenes a kiutalás is. Kártyával a webkincstárban tudsz fizetni, ez olyan, mint egy netbank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!