Szerintetek ez a hitelfelvétel így rendben lesz?
Budapesten szeretnénk párommal megvenni az első lakásunkat.
23 millió az ár. Önerőből 10 milliót tudunk állni a maradék 13 hitel lenne, 20 éves futamidővel. Más hitelünk nincs, havi nettó 550 a kerestünk, bejelentett határozatlan idejű szerződés, több éves munkaviszony mind a kettőnk esetében.
Na a kérdés, hogy lehet e probléma a hitellel, mondjuk, hogy nem kapjuk meg? 10% foglalót kell letenni és ugye ha elutasít a bank akkor az bukó, ami nagyon nagy csapás lenne. Bele szabad így vágni? Nagyon félek tőle, hogy elúszik valahogy a foglaló. :/
Menj be a bank(ok)ba és kérj előbírálatot.
A vásárlásnál meg úgy irassátok az ügyvéddel a határidőket, hogy legyen időtök másik banknál hitelt intézni, ha az első befuccsol valamiért.
Nagyon sokan vesznek hitelre lakást, és én még olyan panaszt nem olvastam, hogy a bank nem adott hitelt, max az lehet, hogy kevesebbet ad. De a 13millió csak 55%, úgyhogy annyit adnia kéne.
" 10% foglalót kell letenni és ugye ha elutasít a bank akkor az bukó, ami nagyon nagy csapás lenne. "
Előleg vagy foglaló van, nem mindegy, mert az egyik visszajár. Olvass utána a dolgoknak, hogy melyik micsoda:
Már letettétek a foglalót?
Mert ha nem, akkor nem értem, miért "ragaszkodsz" hozzá. Az általam belinkelt ÜGYVÉDI oldalon elég világosan le van írva, hogy mit kell tenned, hogy ne bukd el a pénzed:
"A Ptk. szabályai szerint az előleg meghiúsulás esetén visszajár a vevőnek mindenféle levonástól mentesen. Anyagi következménye tehát ennek nincs."
Kérlek olvasd el figyelmesen azt az írást, amit belinkeltem és akkor nem bukod el a pénzed.
Így van, foglalót szokás adni, azt szokták kérni az eladók. Tetszik vagy sem, nem az eladó hibája ha nem jön össze a hitel.
De ti szerintem ne aggódjatok, ilyen feltétel mellett meg fogjátok kapni. Fizetés is egész normális és igen nagy arányú az önrész is.
Annak van aggódni valója akinek épp csak 20-30% önerő van meg és a fizu miatt is necces, hogy megkapja-e.
Hiába húztatok le, meg ragaszkodik az eladó a foglalóhoz, attól még igaz az, amit írtam, hogy az előleg visszajár, a foglaló nem.
Lehet ezt is lehúzni :D
(az ember igazat ír, oszt lehúzzák :D )
#8: az ég kék.. Ez is igaz, csak semmi jelentősége a kérdés szempontjából.
Az előleg visszajár, csakhogy ahogy a kérdező is írta ilyenkor foglalót szokás kérni/adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!