Törvényes képviselőként, milyen jogaim vannak a gyermekem számlájával kapcsolatosan?
Üdv mindenki. Az érdekelne, hogy mit tehetek meg a 18 év alatti gyermekem számlájával a bankban amennyiben ő nincs jelen?
Ezek érdekelnének:
- Bankszámla és a hozzá tartozó kártya letiltása
- A számlán található összeg kivételes
- Információ kérés a számla jelen állapotáról és a korábbi tranzakciókról
Köszönöm :)
Hat ez sokmindentol fugg. Hany eves?
Bar ha jol tudom bankoktol is fugg :D en bankban dolgozom remelem segit a valaszom.
14 ev alatt:
Konkretan mindent megcsinalhatsz helyette, de az okmanyai kellenek a szamlanyitashoz, meg a te okmanyaid is. Fontos hogy a lakcimkartyan ugyanaz a cim szerepeljen. 14 ev alatt pedig ha jol tudom sok bank nem is ad se kartyat, se elektronikus szolgaltatast (netbank).
14 ev folott:
A gyerkoc tud mar alairni, tehat tranzaktalason kivul barmit, amit ala kell irni, mar nem lehet az o jelenlete nelkul.
De tudsz utalni a szamlarol, tudsz kerni kifizetest, illetve a szamlaegyenlegrol tajekoztathatnak teged, de minden mashoz mar az o alairasa kell. Tehat modositasokhoz mar nem lesz jogod, letiltashoz sem.
Itt mar lehet bankkartya es netbank is.
Kerdes meg, hogy a torvenyes kepviseloi jogod mellett van-e meghatalmazasod, mert amint betolti a gyerkoc a 18. Evet, a szulo lekerul a szamlarol. De ha van meghatalmazas, akkor a jogok maradnak.
De mondom bankoknal lehet elteres, de nalunk igy van (nem mondok nevet)
Egyébként is van okod, ezzel teljesen egyetértek. Nem nagykorú, és nagyon nem mindegy, hogy mibe keveredik a gyereked, amiből pénze van (védelmi pénz), vagy egyébként mire költi (drog stb.).
Most nagyon durva dolgokat említettem példának, de igenis legyen az ember tisztában a saját gyerekével.
Ezt vallom a 18. életéve betöltése utáni időszakra is egészen addig, amíg az ember meg nem győződik arról, hogy jó úton halad, és rendben van az élete mind anyagilag, mind érzelmileg.
Nekem a "szülő" és "család" fogalomba ez nagyon is beletartozik függetlenül attól, hogy éppen hány éves a gyerekem.
7es.
Úristen ha egy 16 éves "gyerek" tud valahogy pénzt keresni akkor rögtön drogdíler meg védelmipénz behajtó.
1000 és 1 más "jövedelem" forrása lehet neki. Nyilván az adóügyeket nem említettem.
Kedves 8-as!
Ugye tudsz olvasni? :)
"Most nagyon durva dolgokat említettem példának" -> ezt írtam.
Amit leírtál, azzal egyébként tisztában vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!