Brókercégeknél pl: KBC, Random. Lehet "tört" részvényt vásárolni?
Köszönöm utolsó a tanácsot, de úgy látom nem olvastad el csak az utolsó mondatomat, így semmi értelme megfogadnom a tanácsodat :)
Vagy elolvastad, de nem értetted meg. Ez is lehetséges természetesen.
Ha valaki nagyon akar venni az 1400 USD-s részvényből 2000 dollárért, mert az 1db 1400-ért kevés neki, akkor szánjon már rá még 800-at és vegyen 2-t, ne 800 dolláron tököljön. Akinek meg pont az a 800 a probléma, akkor ne kezdjen tőzsdézni. Ha nincs pénze, akkor a kevés megtakarítását ne tőzsén kockáztassa.
Látom te ilyen okostóni vagy, hogy leosztod minek van értelme meg minek nem.
"okos ellen nehéz vitát nyerni, hülyével szemben lehetetlen"
Nyilván azok a szolgáltatók is mind teljes tévúton járnak akik ajánlanak ilyen lehetőséget.
A tört részvényeknek nagyon is megvan az értelmük olyan platformokon ahol meg tudod adni hogy a kapott osztalékot azonnal forgassa vissza X Y és Z részvényekbe. Aztán tudsz venni a 78$ osztalák 16%-ából egy csipet akármit.
Nem, nem ezen fogsz kaszálni, de nagyon jó arra hogy a maradék pénzt ne kelljen összevárni/kerekítgetni. Hasonlóképpen, ha befizetsz kerek 10000$-t új megtakarításként, azt egyből szétdobhatod a kedvenc X db részvényed között anélkül hogy azt kéne számolni hogy melyikből vegyél mennyit.
Egyébként nem értem miért kell leoltani azokat akik kevés pénzből akarnak részvényt venni. Inkább próbálja ki 100 000 Ft-tal mint 10 millióval. Valakinek úgyis mindig aprópénz lesz az amivel játszogatsz a tőzsdén.
14es: Ki oltott le bárkit is itt azért, mert kevés pénzből akar tőzsdézni? Azt írtam: "Ha nincs pénze, akkor a kevés megtakarítását ne tőzsén kockáztassa."
Akinek van "feleseges" 100ezer Ft-ja, az abból fizessen be egy nyelvtanfolyamra, vegyen valamit a hobbijához, stb., akinek csak ennyi "felesleges" pénze van, az miért akarja kockáztatni, hogy elveszíti?
Aki meg többmillióval tőzsdézik, annak meg igazán mindegy, hogy egy részvényt tud megvenni 1500-ért vagy kettőt 3000-ért.
Persze mindenkinek a maga dolga, hogy mit csinál a spórolt pénzével, én csak javasoltam, hogy akinek kevés spórolt pénze van, az ne kockáztassa, mert jobban fog fájni neki a 100ezer elvesztése, mint másnak 1millió elvesztése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!