Jött sms, hogy betétkártya helyett cserekártya készül, módosítsak adatokat ha szükséges?
Kamu. Meg ne add az adatokat.
Rengeteg adathalász kísérlet van.
OTP legalábbis soha nem küld sms-t lejárt kártya kiküldésénél - és nem is kell módosítani semmit.
Ez nem kamu. Nekem is lejár, én is kaptam sms-t. Az OTP már rég óta küld ilyet, ha be van kapcsolva a mobilos szolgáltatás. Ugyanarról a számról jön, mint az OTP direktes sms-ek. Válaszolni nem is lehet rá és nem is kérik, hogy sms-ben válaszolj. Adatok alatt a címet értik, ahová küldik majd az új kártyát. Oda is van írva, hogy kézbesítési adatok. Ha változott a címed, akkor szólj a banknak, (netbankban is lehet azt hiszem) egyéb esetben nincs tennivalód.
Tessék egy 7 évvel ezelőtti kérdés ugyanerről: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
5-ösnek:
20 éve vagyok OTP-s, SOHA nem jött sms a cserekártya miatt. (minden belépésnél sms kódot kapok - tehát igen, él a telefonszámom)
Ezenkívül nemrég járt le az adategyeztetés határideje, amikor is minden embernek, aki X dátum előtt nyitott bankszámlát, be kellett mennie adategyeztetésre - szóval ez már lezajlott - mármint az adategyeztetés - már csak ezért sem életszerű a dolog.
Ja és az adategyeztetést nem kellett mindenkinek. Én bőven időpont előtt kötöttem és mégse kellett, mert azt hiszem 2 éve voltam bent bankfiókban és olyankor csekkolni szokták, hogy nem-e változtak az adatok. Új személyi, stb..Az meg kiváltja azt.
2 év alatt meg simán változhat az ember címe. Meg mondjuk 2 hét alatt is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!