A babaváró hitelt tényleg nem adják meg, megfogant gyerekre?
Nem jártam még annyira utána ennek az egésznek, csak gondoltam felteszem ide a kérdést hátha hamarabb kapok rá választ mint ahogy utána bogarászgatok.
Hallottam már arról is, hogy ezt mielőtt megfogan a baba azelőtt kell megigényelni ezt a hitelt. De más meg azt mondta hogy ha az anyuka pocakjába van már a baba, akkor is meg lehet igényelni. Melyik az igaz?
Az igénylés és a "megadás" között azert van egy árnyalatnyi különbség. 😊 Ha megfelelsz a többi igénylési feltetelnek akkor igénylésre vagy jogosult a hitelre magára. De attol meg nem biztos hogy kapsz vagy annyit kapsz mint igényelsz . A magzat 12.hetétől jár kamatkedvezmény, attol függetlenül igényelheted már meglévő gyerekkel vagy anélkül is csak nem lesz kamattámogatott.
Amit kérdezel, az a kamattámogatási jogosultság, nem a hitel igényléshez köthető jogosultsági feltétel.
attol függetlenül igényelheted már meglévő gyerekkel vagy anélkül is csak nem lesz kamattámogatott."
pontosabvan az első 5 évben az lesz, de ha 5 even belül nem születik gyerek, akkor vissza kell fizetni a kamattámogatást is egy összegben.
Igényelheted terhesen is, nem kizáró ok. A sógornőmnek még egy-másfél hónap volt szülésig, mikor igényelték.
Szerintem egyébként amíg terhes se vagy, butaság felvenni, mert ha aztán nem sikerül teherbe esni, akkor úgy jártál.
#6: mert hogy jársz akkor? Tudsz ennél kedvezőbb szabad felhasználású hitelt? Egyáltalán nem rossz ez akkor sem ha nem jön a gyerek.
(ha meg nem kell a pénz, akkor terhesen is minek veszed fel?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!