Választanátok olyan bankot amelyiknek a településeteken nincs fiókja vagy automatája?
Értelemszerűen attól függ, hogy mik a bankolási szokásaid, milyen gyakran vannak olyan ügyeid amihez be kell menni a bankfiókba. Ha a tranzakcióid nagy része intézhető netbankon, és nem nagyon csinálsz pénztári ki/befizetést, akkor nem hátrány ha kicsit távolabb van a bankfiók.
Én OTP-s vagyok, két fiók is van egy km-en belül, de nem is emlékszem mikor jártam valamelyikben utoljára. KP felvétel idegen ATM-ből is ingyenes, a kártyákkal és a netbankon pedig minden elintézhető.
Én nem választanék, de rákényszerülök, mert kicsi faluban élek. Itt nemhogy bank, de még bolt sincs.
25 km a legközelebbi. :)
Manapság sok minden ontézhető online, én is netbankolok, de mégsem választanék olyant, ami messze van.
Igen, bankolási szokástól is függ: ha pl csak beérkezik a fizetés, kártyával vásárolsz és kp-t veszel fel, akkor nem feltétlenül szükséges.
3-as vagyok, lemaradt, hogy miért nem választanék olyant, ami messze van:
Pl. vannak olyan esetek, amikor mégiscsak be kell menni. Esetemben lehet, hogy online is el lehetett volna intézni, de jobbnak láttam inkább személyesen utána járni:
DE!! A minap foglaltam szállást, nem a bankkártya adatokat adtam meg, hanem a webkártya adatokat és azt láttam, hogy másnap X összeg "eltűnt" a számlámról. Tudom, hogy a szállás foglalt be előleget, de SEHOL nem láttam számlatörténetben - és ez módfelett idegesített, hogy hol a pénzem? :D
A minap foglaltam szállást, nem a bankkártya adatokat adtam meg, hanem a webkártya adatokat és azt láttam, hogy másnap X összeg "eltűnt" a számláról (web). Tudom, hogy a szállás foglalt be előleget, de SEHOL nem láttam számlatörténetben - és ez módfelett idegesített, hogy hol a pénzem? :D
Bementem a bankba, ahol elmondták, hogy azz nem tűnt el, ott van a számlán, csak nem látom, mert zárolta a szállás és majd x idő múlva visszakapom: jelen esetben (ha jól értelmeztem) ez több hónap. Nem kaptam röhögőgörcsöt. Nem 10 ft-ról van szó...
Nálunk takarék van és heti egy napot van nyitva. Nincs atm. Legközelebbi település ahol atm is van 6-7 km városok , megyeszékhelyek 10-20 kmre vannak többféle bankkal atmekkel. Az ingázók megoldják, az idősek helyben maradók kevésbé de senki nem marad pénz nélkül. Az új polgink a takarék vezetője.Említett valami mobil takarék mozgó egységet amiről folyik most egyeztetés.Lakosaagi fórumon atmet szeretnének, de a takarék nemet mondott rá meg a nyitva tartasra is mert olyan kicsi az ügyfélkör, a kezelt lakossági számla és pénz állomány. Ugyanakkor itt történt állítólag a legtöbb hitelkihelyezés ami miatt meg megéri neki maradni. Van jó pár helyi vállalkozás is.
Összességében megoldja mindenki magának ezeket a dolgokat. Van aki munka után a városban, van aki itthon, van aki bankszámla nélkül. 😊
4-esnek: minden bizonnyal egy nagyvárosban élsz - de tudod, vidéken (azaz nem BP) is élnek emberek. Továbbmegyek: Budapesten, a Vámház körúti nagycsarnokban (mint "lepukkant hely" :D ) sem tudsz fizetni sok helyen bankkártyával.
Végezetül épp a héten jártam úgy a SPAR-ban (mint lepukkant hely :D), hogy egyszer csak kijelentette a pénztáros, hogy lefagyott a banki rendszer (az automatájukból sem lehetett pénzt kivenni) és CSAK KÉSZPÉNZZEL FIZETŐKET tudnak fogadni.
De 1 hónapja a Lidl-ben is pont így volt.
Jó páran pofára estek, nem tudtak vásárolni, mert nem volt náluk pénz, csak kártya.
Szóval kell az a készpénz :D
Én Pest megyében havi 20 ezer forintot szoktam felvenni kb. Van, hogy megmarad következő hónapra is egy része. Tényleg csak ott fizetek kp-ben, ahol muszáj.
A településünkön van olyan bank és atm is, ahol nekem van számlám, de azért, hogy évente egyszer bemenjek valamiért a bankba (többnyire nem a számlám miatt, hanem a hitelem miatt), nem biztos hogy számítana hány km-re van. Évente egyszer kibírnám a 30 km-t. Jelenleg pedig az ingyenes kp felvételi lehetőség miatt sosem a saját bankom automatájából veszem fel azt a 20 ezer forintot, tehát ez is nagyjából mindegy.
"egy lepukkant lepra csicska hely, és már jövök is el onnan."
Bírom az ilyen nagyvárosi dumát. :)
A gyerek iskolai étkezését befizetni is egy ilyen "lepukkant lepra csicska helyen" lehet. Ez kb. 300 gyereket érint "csak" + azokat, akiknek még főznek. Például a település idős lakóinak. Ők is ezen a lepukkant helyen fizetnek készpénzben, ráadásul úgy, hogy van olyan 96 éves néni, aki talán bankot belülről még sose látott, csak kívülről. :)
Idejét sem tudom mikor voltam bankfiókban utoljára. Nincs okom rá. A netbank, mobil app minden funkciót kiszolgál.
Ha a kp felvétel díja aggaszt, az ugye havi két alkalommal ingyenes csak saját bank ATM-jéből. A harmadiktól már úgyis fizetni kell minden esetben. Ennyi kis költséget bőven megér a vidéki táj nyugalma, mint előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!