Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » SOS valami jó ötletet-megoldás...

SOS valami jó ötletet-megoldást? Bedőlt hitelek garmada.

Figyelt kérdés

Összegyűlt személyi kölcsönök-mind felmondva,s egyetlen hitel,ami még rendesen van fizetve a lakáshitelem....

Mit fognak csinálni a Bankok,mennyi időn belül?A hiteleimet eladták különböző követeléskezelő cégeknek,de az általuk meghatározott összegeket lehetetlenség tartani....Milyen megoldás van?A lakáshitelem két évvel ezelőtt volt 3,840 000 ft,de most a CHF emelkedése miatt a két év fizetése mellett 5,2 millió lenne a banké,de ennyiért nem lehet ezt a lakást eladni a környék és a ház állapota miatt...mi lesz így velem????

2010. júl. 16. 18:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%

hát részben köszönd magatoknak, részben meg köszönd a fidesznek az emelkedést.

nem fogok neked hazudni, nem fogsz tudni csinálni semmit. max időt húzni, előbb-utóbb meg fognak cseszni, elvisznek mindent tőled a lakásod elárverezik, stb. ott maradsz egy szál semmiben, remélhetőleg nem marad több adósságod de lehet, hogy még az is marad. ha szerencséd van, akkor el tudod kezdeni tiszta lappal az életet nulláról.

2010. júl. 16. 18:53
 2/15 A kérdező kommentje:
Úr Isten!!!A FIDESZNEK mi köze van ehhez az egészhez???-jajj nee...egyébként pedig igenis rájuk szavaztam és rájuk is fogok!!!!!!!Ja és kösz a bíztatást!!!!
2010. júl. 16. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
mi közük hozzá? pl a deviza emelkedéshez. ennyire vagy tájékozott? gratulálok!
2010. júl. 16. 20:23
 4/15 A kérdező kommentje:
:D igen-valószínű tájékozottabb vagyok,mint te.
2010. júl. 16. 20:26
 5/15 anonim ***** válasza:
32%

hát a hozzászólásaidból leszűrt intelligencia alapján és arroganciád alapján azt tudom mondani, hogy nem tudlak sajnálni. ennyi. asszem akkor azt kaptad amit érdemelsz.

az alacsony agyi kapacitásod miatt most, hogy itt visszaírkálsz úgy érzed, hogy milyen fasza ügyes csaj vagy(valahogy ez is lejött, hogy nő vagy, de ha tévedek, akkor még szánalmasabb, hogy férfi), de tudod attól, hogy itt röhögcsélsz ,hogy te mennyire ügyi vagy, attól még szarban maradsz. hiába hiszed, hogy én vagyok a hülye.

2010. júl. 16. 20:29
 6/15 A kérdező kommentje:
NAGYON KEDVES VAGY-KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET :)
2010. júl. 16. 20:56
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A Fidesznek is volt köze hozzá, mikor az államcsődről hablatyoltak, de ez csak egy elhanyagolható egyszeri emelkedés volt, ami szinte másnap már el is kezdett csökkenni. Az, hogy azóta is annyi, amennyi, az meg nem rajtuk múlik, a svájci jegybank bejelentette, hogy nem próbálja tovább lent tartani a frank árát, a piac meg húzza felfelé. Ráadásul ez így volt a maszop kormány alatt is, az alatt is végig ment fel az ára. Ezt mind a Fideszre verni, hát, elég mániákus önigazoláskeresés a politikai nézeteidhez.

Megoldás meg a kérdezőnek? Hát, az valóban nem sok van, legfeljebb az, hogy majd esetleg az önkormányzat veszi meg a lakást (ha hajlandóak rá), te meg visszabérled tőlük.

2010. júl. 16. 21:11
 8/15 A kérdező kommentje:
uTOLSÓ-NAGYON KÖSZÖNÖM-ERRE MÁR GONDOLTAM ÉN IS-DE NEM TUDOM HÁNY LAKÁSRA VAN ÍGY LEHETŐSÉGE AZ ÖNKORMÁNYZATNAK?
2010. júl. 16. 21:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Ezt csak ők tudják megmondani. Minden önkormányzatnak más az anyagi helyzete, a vásárlás pedig csak egy lehetőség nekik, de nem kötelesség. Be kell menni a lakásügyi osztályukra, és megkérdezni.
2010. júl. 16. 21:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Először is KITARTÁS! Tudom nem megnyugtató, nem te vagy az egyetlen ilyen helyzetben, főleg az elmúlt pár év alatt. Egy két hozzászólonak előttem, kicst nézzen magába...

Szóval:

1. A kérdés mi van a neveden. Ha csak a lakás, amin hitel van, és nincs bejelentett jövedelmed akkor a lakásra terhelik a mint jelzálogot, aki épp előbb jegyzi be. Miért? Mert az egyetlen jövedelemforrás ahonnan be tudják hajtani (természetesen miután eladásra került). A rangsor elve szerint első aki az ingatlan értékesítéb utáni összegből leveszi a sápját, az aki elől van,majd utána jön a többi...

Ha van bejelentett munkaviszonyod, akkor a gyorsabban érkező terhelheti meg a fizetésed inkasszóval (33%).

(ha más ingatlan is a neveden, vagy adóstárs nevén van, akkor azt kezdik terhelni)

A faktoring cégek is a pénzükhöz akarnak jutni, így valószínü, hogy a jövedelmed 33%-át terhelik majd meg (mint írtam, aki előbb odaér - ha nem egy kézben van az egész-)

Sajnálatos a CHF alakulása, de (nem véletlen bombázták a bankok), ez nem fog változni. Ha az ingatlan értéke nem ér annyit mint a jelzálog hitel összege, eladni lehetetlen, hacsak nem te fizetsz a vevőnek...

És most jön a jobb hír: Nem véletlen a kilakoltatási tilalom a mostani időszakban. Mivel nagyon sok valuta alapu jelzálog hiteles dőlt be az elmúlt 2 év alatt, így az állam (ha tetszik a kormány, ha nem ) tanácskoznak ez ügyben.

Míg egy ingataln eljut a végrehajtás alá, a jelzálog-hitel bedőlése kapcsán, az 1 év körül van. A mostani elképzelés szerint, kilakoltatási tilalom van dec 31-ig, majd a tél miatt meg egyébként tiltott, azaz 2ö11.áprilisától lehet kiköltöztetni a lakókat, ha addig nincs semmilyen megállapodás, az önkormányzatokkal.

Most az a terv (hogy megvalósul -e csak remélni tudom), az önkormányzatok pénzt kapnak arra a célra, hogy a faktoring cégektől megvegyék az ingatlanok egy részét (természetesen amit úgy látnak megéri), és azokat a lakóknak felajánlják visszabérlésre. (Ez hasonlít a régi tanácsi lakás, majd önkormányzati lakás koncepcióhoz).

Hogy melyik önkormányzat kap pénzt, nem tudom hogy döntik el, igazándiból mindenhova jár egy bizonyos összeg. Hogy ezeket hogyan intézek, az már a kormány dolga. Ezek részedre csak infok, meg a részemre is még, de ha többet tudok jelzem.

Remélem tudtam segíteni...

üdv.

2010. júl. 16. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!