Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Aranyban érdemes a pénzt...

Aranyban érdemes a pénzt tartani hosszabb távra?

Figyelt kérdés

2019. szept. 19. 08:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen, csak az a baj, hogy nyomokban.

Ott nincs gravitáció sem, ami összehozná egy helyre.

Ha meg egy felrobbant bolygót találsz, ott ugyanaz lesz, mint a korai Földön.

2019. szept. 19. 13:23
 12/14 anonim ***** válasza:

"Majd lesz nagy gebax, mikor az űrbányászat először leveri a nemesfém-tőzsdét."

Ezt ugye viccnek szántad? A repülő téglák (Űrsiklók) Földről induló tömege durván 2000 tonna. A Földre visszatérve a leszálló tömege durván 90 tonna. A hordozott hasznos tömeg 5 tonna. Adok még annyi segítséget, hogy napjainkban - és még vagy 20 évig - évi 2500-2600 tonna aranyat bányásznak. Gondolom ezekből az adatokból már meg tudod saccolni, hogy mi a gazdaságosabb? A Földön bányászni az aranyat, vagy az űrből idehozni? ...

2019. szept. 20. 14:40
 13/14 Wadmalac ***** válasza:

"Igen, csak az a baj, hogy nyomokban."

Lóxart. Több tonnás színvas meteoritokat találtak már a földön is. Egyéb fémek is jelen lehetnek tisztán.

"Ott nincs gravitáció sem, ami összehozná egy helyre."

Nem kell összehozni azt, ami egy helyen keletkezett.

"A repülő téglák (Űrsiklók) Földről induló tömege durván 2000 tonna."

Ne feledkezzünk meg arról az apróságról, hogy az űrsiklókat éppen a gazdaságtalanságuk miatt rég kivonták a forgalomból. A MAI gazdaságtalanságra hivatkozni olyan tévedés, mint a holdra jutást volt tévedés lehetetlennek tartani azért, mert a léghajók nem érnek fel oda.

"Adok még annyi segítséget, hogy napjainkban - és még vagy 20 évig - évi 2500-2600 tonna aranyat bányásznak. Gondolom ezekből az adatokból már meg tudod saccolni, hogy mi a gazdaságosabb? A Földön bányászni az aranyat, vagy az űrből idehozni? ..."

Akkor vesd ezt össze, mert a jövőről beszélünk: melyik gazdaságosabb, űrbeli felhasználásra innen felvinni, vagy ott bányászni?

2019. szept. 20. 14:56
 14/14 anonim ***** válasza:

"űrbeli felhasználásra innen felvinni"

Végig éreztem, hogy elbeszélünk egymás mellett. Mostmár az okát is tudom. Nem vettem le a kérdező kérdéséből, hogy űrbéli felhasználásra gondol. Én kérek elnézést...

2019. szept. 23. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!