Hiteles lakás tulajdonrész átíratás, hogy zajlik?
Sziasztok.
A párom nevén van egy ház, hiteles. Én adóstárs vagyok.Szeretnénk átíratni, úgy értve, hogy az én nevemen is legyen. Ha jól tudom, először az otp-hez kell menni , mármint az ügyvéd előtt. Az OTP mit fog kérni, hogy zajlik ez? Segítségeteket előre is köszönöm.
hogy jön ide a széljegy? A széljegy a bejegyzésnek egy köztes stádiuma, amikor még nem vizsgálták meg a bejegyzési kérelem tárgyát, addig széljegyre teszik. Így nem lehet pl. duplán eladni, mert a végleges bejegyzés idő, de a széljegyre azonnal felírják.
Na de a témához. A bank bizonyára elidegenítési tilalmat is bejegyeztetett. Tehát nem adhatod el, ajándékozhatod el a hozzájárulásuk nélkül. De ha olyan személynek akarod elajándékozni a tulajdonod egy részét, aki már most is adóstárs, valószínűleg nem lesz ellenvetése a banknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!