Mikor kell kiállítani a számlát?
Annyi félét olvasok a neten, hogy már nem vagyok biztos semmiben.
- Alanyi Áfa mentes vagyok
- 10-én megrendelik a terméket.
- 15-én beérkezik a bankszámlámra a teljes ellenérték.
- 20-án postára adom az elkészült terméket.
Eddig úgy tudtam, hogy 15-én már kiállított számlával kell rendelkeznem.
Most meg mást olvasok, mégpedig, hogy teljesítéskor kell a számlát kiállítani. Számomra ez nagyon jó dolog lenne, mert sosem tudom, hogy mikor tudom teljesíteni a rendelést.
"A számla kiállításának időpontja
A számla kiállításának az időpontja azért bír fokozott jelentőséggel, mivel csak a kiállított számla birtokában tudja az eladó és/vagy a vevő az adófizetési kötelezettségét, vagy levonási jogát a törvénynek megfelelően gyakorolni.
Fő szabály szerint a teljesítéskor kell a számlát kiállítani, amely mint már láthattuk a gazdasági esemény tényállásszerű bekövetkezése, az ellenérték megfizetésének határideje, vagy az előleg átvétele lehet.
Az elmúlt években ezen időpontokban kellett kiállítani a számlát, de ez sokszor ügyvitel-technológiai okokból nem volt lehetséges, ezért a törvény 15 nap türelmi időt biztosít a számla kiállítására. (Megjegyzem a sok kapott telefon alapján, hogy az adóalanyok egy része még így sem lesz képes kiállítani a számlát törvényes időben.)
"Nekem viszont mai napon is itt van több mint 60 megrendelőm, akiknek el kell készíteni a megrendelt termékét, ami időbe telik, és van, hogy csak 30-40 nap múlva kerül sorra."
Én ezzel nem dicsekednék, ugyanis ez elég szégyen, hogy a vevő 30-40 napig vár egy kifizetett dologra: talán nem kéne sajnálni a pénzt és fel kéne venni egy alkalmazottat.
Amúgy bármennyire is nem hiszed, ismerem azt a szót, hogy dolgozni :D
Nézd 11-es....
Ha valami butaságot mondunk, akkor azt kell mondani utána, hogy bocsi ez tényleg hülyeség volt, nem pedig megpróbálni visszavágni megint egy butasággal.
Mit gondolsz mi a bánatért vár rám ennyi időt ?
Mert azt szeretné, hogy én csináljam meg , nem pedig az alkalmazott.
Most biztos megint dicsekvéssel vádolsz, de az országban sok ugyanezzel foglalkozó kolléga ismeri a munkáimat és ami a lényeg, hogy az olyanok, akik nem is ismernek személyesen, csak a szakmai publikációim alapján számos fórumon etalonnak neveztek. Nem én kértem, hogy így nevezzenek, ők gondolták ezt.
Na most így hogyan adjam ki egy alkalmazottnak a munkát ?
Még csak azt sem mondhatom, hogy ráülök a szakmai titkokra és nem adom át másnak. Ennek pont az ellenkezője igaz.
Tényleg, most jut eszembe...
Micsoda szégyen, hogy egy nagyon drága, egyedileg, kézzel készített autóra másfél évet várnia kell a vevőnek ?
Ennyivel előre kifizette...
Érdekes, nem de bár ?
Oké, minden válaszomba belekötöttél - én léptem.
Bocsánat, hogy segíteni akartam - wazze!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!