Ha nem áfás katás vagyok (ev), akkor [. ]?
külföldi (osztrák, román, szlovén) számlázás esetén (szolgáltatás), áfás vagy áfa nélküli számlát kell kiállítsak? Közösségi adószámom van.
(ha jól rémlik a könyvelőm azt mondta, hogy áfás, de "kollégák", akik ugyanezt csinálják és rendszeresen számláznak külföldre, azt mondják, nem kell áfa rá...és tekintve, hogy a könyvelőm jó pár dolgot ba#zott el nem tudom kinek higgyek...új könyvelő keresése van folyamatban, csak még azt várom, hogy a mostani a legutóbbi elba#szását rendbe hozza)
az önkormányzatnál fog telni, ahogy elnézem....
Mindenesetre köszönöm annak, aki segíteni próbált, mivel úgyis megyek a navhoz, megkérdezem őket a külföldi számlázásról is.
Akit érdekel a sztori vége;
1) nav szerint nem kell áfásan számláznom
2) navos ügyintéző nagyon kedves volt, kijavítottunk mindent
3) könyvelőt kirúgtam, és még ő volt megsértődve, és továbbra is állította, hogy a nav és én vagyok a hülye, ő jól csinálta
4) hipa maradt úgy ahogy van, állítólag nem gond
5) nav azt javasolta, hogy ne legyen könyvelőm, a 1819 et hívjam, vagy menjek be segítenek
Inkább a navra hallgatok, mint egy olyan könyvelőre, aki nem képes egy katas bevallást se normálisan kitölteni, amikor 5 számlám volt tavaly összesen.
Összefoglalva nagyon naiv voltam, hogy könyvelőre bíztam magam, jobban jártam volna, ha elolvasok mindent többször és a navnál megcsinálok mindent. :(
Ettől független mindenkinek javaslom, hogyha komolyabb vállalkozásba fog, keressen egy megbízható könyvelőt, csak alaposan ellenőrizze le a munkáját.
"Sajnos akkor sem úszhatja meg. Ha a navtól van hivatalos állásfoglalásod egy ügyben, akkor az azzal záródik minden esetben, hogy egy esetleges ellenőrzés vagy akármi során nem alkalmazható bizonyító erejű okiratnak."
De, meguszhatja, mert a NAV maga latja, hogy az ok tanacsukat kovette, es elengedhetik a buntetest, en ilyen konkret esetet tudok. Ha megsem, es perelne a NAV-ot, akkor lenne problemas az allasfoglalas, de meg ott is enyhito tenyezo, hiszen kizarhatja a rosszhiszemuseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!