Hogyan, milyen dokumentumokból tudhatnám meg, hogy a saját betéti társaságomban hogyan voltam bejelentve 2000-ben?
A céget már régen (még 2010 előtt) megszüntettük.
A könyvelési adatok, bevallások természetesen megmaradtak.
A cégnek sosem volt alkalmazottja, csak én dolgoztam vele. Néha főállásúként, néha a máshol végzett főállású munkám mellett.
Sajnos a saját, mint magánszemély irataim (szja bevallások, igazolás) már elkallódtak. Elvileg csak a megszűnt vállalkozás irataiban keresgélhetek.
Hogyan, milyen dokumentumokból, milyen kódot keresve tudom megnézni, hogy 2000-ben:
- Társas vállalkozó (munkaviszony mellett), vagy
- Kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő társas vállalkozó
jogviszonyban voltam-e bejelentve.
Illetve, ha az évnek bizonyos szakaszaiban egyik és másik verzióban is be voltam jelentve, akkor az miből derül ki.
Kedves volt Bt.tag.
Kérj a nyugdíjbiztosítótól adategyeztetést.
"Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés
A nyugdíjbiztosítási adategyeztetési eljárás célja, hogy az ügyfél a nyugdíjbiztosítási hatósági nyilvántartásban található valamennyi bejelentési adatáról tájékoztatást kapjon, továbbá, hogy az esetlegesen hiányos, téves adatok javítására, törlésére, beszerzésére is sor kerüljön. Az eljárás kérelemre kizárólag elektronikus úton indítható. A kérelmet az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező személyek az erre a célra rendszeresített nyomtatvány letöltésével nyújthatják be.
Alkalmazás elérhetősége: [link]
Ekkor látod, hogy mi van. Most még emlékszel, hogy az helyes-e. MÁsrészt meghatalmazással az APEH-nál a jogviszonyok 10 évre visszamenőleg is lekérdezhetőek - de lehet, hogy ők is a raktárból hoznák elő, azaz ügyfélszolgálaton biztos nem. De a nyugdíjbiztosítónak előkeres(het)ik..
Üdv
Éva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!