Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallást meddig kell...

Adóbevallást meddig kell megcsinéálni magánszemélynek?

Figyelt kérdés

2019. márc. 11. 16:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Május 20.
2019. márc. 11. 17:23
 2/11 A kérdező kommentje:
És miért van rá ilyen sok hónap? Miért nem kell január végéik beadni?
2019. márc. 11. 21:08
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Hogy' legyen időd elkészíteni.

Ha akarod, már január 01-jén is beadhatod, ha elkészítetted, nem kell megvárni a május 20-at.

2019. márc. 12. 04:52
 4/11 anonim ***** válasza:

"Ha akarod, már január 01-jén is beadhatod, ha elkészítetted, nem kell megvárni a május 20-at."

Nem, ez nagyon nem így van: ugyanis jan. 31-ig kell megküldenie minden munkáltatónak, akinél akár csak 1 napot is dolgoztál, az adóbevalláshoz szükséges adatokat. A vállalkozóknak kellett idáig fbr. 25-ig megcsinálni az adóbevallást (idén csak a KATA-soknak) és máj. 20-ig a magánszemélyeknek. nyilván azért van így kitalálva, hogy az adóhivatal ne legyen egyszerre annyira leterhelve, hogy mind a 3-4-5 millió dolgozó/vállalkozó (nem tudom, most épp mi a hivatalos adat) egyszerre küldje be.

2019. márc. 12. 09:22
 5/11 anonim ***** válasza:
A digitalizáció elterjedésével most kicsit változtak a dolgok: pár éve a magánszemélyeknek már megcsinálja az adóbevallást a NAV márc. 31-ig és utána azt át kell nézni és jóváhagyni. Ha nem jó, de nem törődsz vele, nem javítasz rajta, akkor a rossz adóbevallás lesz elfogadva.
2019. márc. 12. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:

"Nem, ez nagyon nem így van: ugyanis jan. 31-ig kell megküldenie minden munkáltatónak,"

Január 08-án minden dolgozóm adóbevallása készen volt. :)

Tudom, hogy január 31. az a határidő, de én például már előtte el szoktam készíteni a sajátom, mivel bérlap van, az pedig pontosan azt tükrözi, amit egyébként is el küldtek volna. M30-as nélkül is lehet bevallást készíteni.

Akkor pontosítok: Ha van adat, amiből tudsz dolgozni, akkor akár január 01-jén is beadhatod a bevallást.

2019. márc. 13. 06:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Bocs, nem kötekedni akartam, de Te magaból indultál ki, hogy Te már akkor is meg tudod csinálni.

De sokan nem állami cégnél dolgoznak, lehet, bérpapírt sosem látott (ami eléggé nem jó, de ettől még valóság), esetleg többféle munkaviszonya volt, ráadásul egyre elterjedtebb az egyszerűsített foglalkoztás (aminél X összeghatár felett szintén adózni kell - szóval számtalan olyan tényező lehet, ami miatt érdemes megvárni a jan. 31-ét - sőt, nekem már jött febr. 5-én is papír.

2019. márc. 13. 07:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy amíg nem kapod meg a kedvezményre jogosító igazolásokat (pl. EP számla stb), addig nem illik beadni, mert kellhet az adóbevalláshoz az igazolás. Amellett tavaly például a 17SZJA is elég soká került fel. Mire minden papírod előkerül, mindenki kiküldi az igazolást, idő (gondoljatok bele egy egészség/nyugdíjpénztár esetébe, ahol még december végén pörögnek a befizetések...)
2019. márc. 13. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:

"És miért van rá ilyen sok hónap? Miért nem kell január végéik beadni?"

Be adhatod január 01-jétől május 20-ig bármikor, ha meg tudod csinálni, és minden feltétel adott hozzá.

Ne ezen kezdjünk vitatkozni, hogy ki mikor csinálja meg.

Lényegtelen, hogy melyek a népszokások.

... nem kell hozzá állami cégnél dolgozni egyébként, hogy minden klasszul működjön, és időben rendelkezésre álljon.

2019. márc. 14. 20:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Magánszemélynek már nem kell adóbevallást készíteni, csak ellenőrizni a készet. A munkáltatói bevallás is megszűnt. Március 19-ig kérhető a tervezet kipostázása, vagy az ügyfélkapus ellenőrzés márc.15-től! A bevallás csak május 22-én lesz hivatalos, addig módosítani lehet. Elkészíthető ugyan a bevallás továbbra is, de felesleges, időbe telik, és nem szabad elfelejteni aláírni, és postázni kell.
2019. márc. 17. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!