Könyvelhetek így egyáltalán?
Középiskolában nem kapsz igazi könyvelői végzettséget. Az igazi könyvelés a mérlegképesnél kezdődik szerintem.
Ettől függetlenül elvállalhatod az EV könyvelését, azt sajnos bárki csinálhatja, nem kell hozzá végzettség. De mielőtt bevállalod, tényleg alaposan nézz utána mindennek, mert nagyon nagy károkat lehet okozni egy esetleges rossz könyveléssel.
Ha katás lesz, akkor egyszerűbb lesz a dolgod (bár ott is rengeteg apróságra kell figyelni). NAV oldalán, törvénytárban és szakmai fórumokon tájékozódj a változásokról.
Kérdés esetén bátran keress privátban.
Gyakorlat nélkül én nem tenném.
Nekem nem volt végzettségem, mégis könyveltem. Persze úgy, hogy volt egy szakmabeli segítségem. Miután mindent megtanultam, utána végeztem el a közgázt. Így könnyebb volt. Majd rögtön utána mentem mérlegképesre.
2 év GYED kiesés is érvágás volt. Annyi minden változott alatta, hogy csak kapkodtam a fejem. Persze én nem csak könyveltem, hanem bérszámfejtés, munkaügyi, tb., egyebek.
Nagyon ott legyél a szeren, különben pokoli károkat tudsz okozni.
E.V.-t bárki könyvelhet képesítés nélkül is, de ennyi erővel maga is ugyanúgy lekönyvelheti a dolgait, ha "vak vezet világtalant".
Kár esetén viszont mivel megbízásos jogviszonyod lesz, könnyen fizetheted az okozott károkat kamatostul vissza, barátság ide vagy oda.
Én is így jártam egy ismerősöm rokona által ( igaz ő előadta, hogy tapasztalt könyvelő, aztán kiderült mégsem így meg már csalás gyanúja is rá vetődött), most polgári peres úton megy tovább az ügy, a rendőrségi és Navos lezárások után, ami pár millióba már benne van.
Ha nem kenyérre kell a könyvelés díja inkább hagyd.
Legalább megmarad a jó viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!