Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB tartozàst elengedi a nav...

TB tartozàst elengedi a nav ha semmim nincs és nem fogom tudni kifizetni?

Figyelt kérdés
Szóval àllàskeresö vagyok és pàr hónapig nem volt TB-m mert még a munkaügyi központ is kitörölt. De kiderült lehet TB-t kérni anélkül is hogy visszaregisztràlok a munkaügyibe igy ezt tegnap el is intéztem. Munkaügyibe vissza se regisztràltam mert ugyis kidobnak két hét mulva. Lényeg keresek munkàt és mindent megteszek hogy legyen de még nem sikerült. Na most amig nem volt tb-m azt majd gondolom kiszamlazza nekem a nav. Az en jovedelmem 0 ft és semmim nincs igy van ra esely hogy majd elengedik?? Ha irok nekik egy kérelmezö levelet hogy méltànyosàgból engedjék el. Ha kiszamlazzak.

2019. febr. 22. 12:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Majd ha lesz munkád, kifizeted a tartozást. Nem ők tehetnek róla, hogy te nem intézkedtél.
2019. febr. 22. 12:59
 2/18 A kérdező kommentje:
Intezkedtem de regen ugy volt csak az kaphat tb-t aki regisztralva van a munkaugyiben. Most meg kiderult ez mar nem igy van. Szoval ezt honnan kellett volna tudnom?? Neten sincs fent. En meg ugy voltam vele mivel kitoroltek tb-t se fognak adni ugyse. Igy tudtam.
2019. febr. 22. 13:03
 3/18 A kérdező kommentje:
Egyebkent itt regen voltak emberek akik azt irtak hogy volt tartozasuk es elengedtek nekik.
2019. febr. 22. 13:04
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
A NAV soha semmit nem számláz, neked kell elintézni, szóval nem valid kifogás.
2019. febr. 22. 13:05
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Lehet kérni, hogy engedjé el a tartozást, de ebben az esetben nem sok esélyt látok a dologra.
2019. febr. 22. 13:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Miert akkor mi kell meg ennel rosszabb helyzet hogy elengedjek?? Legyek hajlektalan?
2019. febr. 22. 13:07
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Simán meg kell próbálni.
2019. febr. 22. 13:27
 8/18 A kérdező kommentje:
Az lesz.
2019. febr. 22. 13:31
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Elképzelhető, hogy a leveledre válaszul megállapítanak részletfizetést, amit ki tudsz majd fizetni.

Egyébként nem értem, hogy miért nem a NAV ügyfélszolgálatához fordulsz a problémáddal? A GYIK közönsége helyett ott képzett, hozzáértő válaszokat kaphatnál!

2019. febr. 22. 13:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle levélre nem állapítanak meg részletfizetést.

Van nyomtatvány a mérsékléshez, elengedéshez. Be kell adni, elemgedést kell kérni. Sok esetben megadják.

Ha csak mérséklik, akkor arra az összegre kérhető részletfizetés, szintén van hozzá nyomtatvány.

2019. febr. 22. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!