Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 18 év alatt kell adóznom?

18 év alatt kell adóznom?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Van havonta bevételem, de nem munkából, hanem üzletelésből, műszaki cikkekkel. Kell vezetnem adóbevallást emiatt, illetve kell adóznom?

Csak azért kérdezem, mert nem szeretném ha megbüntetnének emiatt. Bőven 18év alatt vagyok, munkahelyem nincsen, iskolába járok.

2019. febr. 19. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18 év alatt nem üzletelhetsz, így nem értelmezhető, hogy kell-e adóbevallást írnod emiatt.
2019. febr. 19. 19:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha a saját megunt használt termékeidet adod el az 600.000Ft-ig adómentes. De ha üzletszerűen rendszeresen adod veszed ezeket a cuccokat, akkor azt vállalkozási formában kellene űzni, amit meg nem lehet 18 éves kora alatt. Szóval ha akarnád se tudnád ezt legálisan űzni.
2019. febr. 19. 19:36
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt hogy? És ha rajtakapnak, hogy üzletelek, mi történhet?
2019. febr. 19. 19:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Mivel nem szeretnék olyan lenni, mint a korombeliek többsége, hogy a szüleimet csesztetem, hogy adjon pénzt erre-arra. Mellesleg még dolgozni sem mehetek el, mert a 16. életévem be kell töltenem hozzá. Most kitaláltam egy működő pénz szerzési tevékenységet, erre kiderül, hogy nem legális...
2019. febr. 19. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, a saját megunt holmijaidnak mondod. Még akkor is annak mondhatod ha megvettél egyet-kettőt, majd meggondoltad hogy mégsem kell és eladtad.

Ha minden szabályt görcsösen betartanának az emberek, akkor minimum mindenki éhen halna.

2019. febr. 19. 20:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké, értem. Egyébként ez más országokban hogy van?
2019. febr. 19. 20:15
 7/11 anonim ***** válasza:
42%

"Most kitaláltam egy működő pénz szerzési tevékenységet, erre kiderül, hogy nem legális..."

Ha még csak kitaláltad, de nem próbáltad ki, akkor miből gondolod hogy működne?

2019. febr. 19. 21:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, de a lényeg: működik
2019. febr. 19. 21:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Saját, megunt, használt ingóságaidat évi 600 ezer bevételig "adómentesen" értékesítheted.

Ha "üzletelsz", azt így nem lehet, azt csak valamilyen (hivatalos) vállalkozási formában tehetnéd, ha nagykorú lennél.

Azért, hogy ne legyen később gond abból, hogy értékesít valaki valakinek valamit, nem árt ezt írásban tenni. Gépjárművet sem adunk el adásvételi szerződés nélkül, kb. ez igaz a műszaki cikkekre is. Viszont 18 év alatt nem szerződhetsz.

Az életkorod mindenféleképpen probléma, én nem ajánlom az "üzletelést", belefutsz egy jóakaróba, és már ott is a még nagyobb probléma.

2019. febr. 20. 05:13
 10/11 A kérdező kommentje:
Milyen problémám lehet belőle?
2019. febr. 20. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!