Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy érné meg adóznom?

Hogy érné meg adóznom?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és (hogy miért az lényegtelen) úgy döntöttem atiratkozom egy esti suliba hogy csak 5 érttségi tantágyat kelljen tanulnom (magán tanuló leszek) az lenne a kérdés hogy ugye itt főálládom lesz és nekem ki kéne termelnem 60k-t havonta amit matek oktatással keresek meg 3000/ó ban és hogy mennyit kéne keresnem hogy a 60k nettó meglegyen? Ha kell valami más + adat adok; minden ötletre nyitott vagyok ami ezt tamogatja vagy nem tér el tőle nagyon

2019. jan. 27. 13:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A 60k-t mire kell kitermelned?

Adószámos magánszemélyként nincs kötelező járulékfizetésed "főállásban" sem, mellett meg elmehetsz álláskeresőnek is.

2019. jan. 27. 13:17
 2/11 anonim ***** válasza:

"az lenne a kérdés hogy ugye itt főálládom lesz"

Hol?

A korrepetálás nem főállás.

Akkor lenne főállás, ha kiváltanád a vállalkozóit - amit egyébként 18 éves kor alatt nem is tehetsz - és főállású vállalkozóként csinálnád - de akkor havi 50 ezret kellene adózni.

2019. jan. 27. 13:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Aligha hiszem, hogy 18 év alatti lehet adószámos magánszemély - hiszen a 18 év alatti korlátozottan cselekvőképes fiatalkorú - így önállóan nem köthet szerződéseket, stb.

Kérdező, szerintem, ha estibe jársz, akkor egyszerűbb lenne, ha napközben dolgozol vagy hétvégén.

2019. jan. 27. 13:32
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát, ne haragudj, de eléggé elszállt az elképzelésed: kicsit utánanéztem a matek korrepetálás óradíjainak: 2.400-2500 ft/ óráért hivatalos matek tanárokkal Dunát lehet rekeszteni: akkor miért adna valaki egy 17 éves gyereknek 3000 ft-ot óránként, amikor se tanári végzettséged nincs, se azt nem tudjuk, mennyire vagy jó matekból?

Bocs, de azért nem árt a realitás talaján állni...

2019. jan. 27. 13:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Adószámot 16 éves kortól kiválthat.
2019. jan. 27. 14:36
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem kifejezetten kaptam olyan válaszokat amiket kértem; de köszönöm, azt az egyett én is ismertem.csak hogy valami adó guru tudna e jobbat mondani xd.

Magántanulóként a magánsulit fizetni.

Köszi szépen de amúgy 4k/óráért dolgozom csak nem merek most több diákot vállalni az adó miatt és ezt a részét én megoldom (nem kell ennyire inspiráló beszédet tartanod, igazán lehengerel a sok dicséret), évek óta van adószámom.

2019. jan. 27. 14:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Sem az adószám megléte, sem az esti iskola nem befolyásolja, hogy bejelentkezz álláskeresőnek és onnan is kaphatsz pénzbeli támogatásokat ( pl. keresetpótló támogatás, vállalkozóvá válás támogatása, ha betöltötted a 18-at., vagy 18 év alatt őstermelői tevékenységet is felveszel az adószámodhoz, képzési támogatás, plusz önmagad után sem feltételen kell havonta fizetned az eü. járulékot sem)
2019. jan. 27. 15:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Deee engem emelkedett sznobnak neveltek nem kellenek támogatások, nekem az kell hogy hogy afózzak 17 évesen úgy hogy matekot oktatok szerződve egy matektanarral és 60kt megüti a havi fizum. Eddig az látjuk hogy tudok kereseni havi 144kt amiből 40 a matektanáromé és abból -50 az nagyon nem 60 xdddd

De ha nem lehet megoldani csak havi 50nel akkor meg kapok még 1 diákot azt le van tudva csak hogy ne dolgozzak már 11 órát hetente csak 10et xdd

2019. jan. 27. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Jaaaa,hát akkor inkább offshore angol, vagy ír ltd. Esetleg ciprusi ltd.
2019. jan. 27. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:

", évek óta van adószámom "

Az adóazonosító jel nem azonos az adószámmal. Szerintem kevered a kettőt.

Adóazonosító jele minden magánszemélynek van/lehet, adószáma csak vállalkozás jellegű tevékenységet végzőknek.

2019. jan. 27. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!