Hogy érné meg adóznom?
A 60k-t mire kell kitermelned?
Adószámos magánszemélyként nincs kötelező járulékfizetésed "főállásban" sem, mellett meg elmehetsz álláskeresőnek is.
"az lenne a kérdés hogy ugye itt főálládom lesz"
Hol?
A korrepetálás nem főállás.
Akkor lenne főállás, ha kiváltanád a vállalkozóit - amit egyébként 18 éves kor alatt nem is tehetsz - és főállású vállalkozóként csinálnád - de akkor havi 50 ezret kellene adózni.
Aligha hiszem, hogy 18 év alatti lehet adószámos magánszemély - hiszen a 18 év alatti korlátozottan cselekvőképes fiatalkorú - így önállóan nem köthet szerződéseket, stb.
Kérdező, szerintem, ha estibe jársz, akkor egyszerűbb lenne, ha napközben dolgozol vagy hétvégén.
Hát, ne haragudj, de eléggé elszállt az elképzelésed: kicsit utánanéztem a matek korrepetálás óradíjainak: 2.400-2500 ft/ óráért hivatalos matek tanárokkal Dunát lehet rekeszteni: akkor miért adna valaki egy 17 éves gyereknek 3000 ft-ot óránként, amikor se tanári végzettséged nincs, se azt nem tudjuk, mennyire vagy jó matekból?
Bocs, de azért nem árt a realitás talaján állni...
Nem kifejezetten kaptam olyan válaszokat amiket kértem; de köszönöm, azt az egyett én is ismertem.csak hogy valami adó guru tudna e jobbat mondani xd.
Magántanulóként a magánsulit fizetni.
Köszi szépen de amúgy 4k/óráért dolgozom csak nem merek most több diákot vállalni az adó miatt és ezt a részét én megoldom (nem kell ennyire inspiráló beszédet tartanod, igazán lehengerel a sok dicséret), évek óta van adószámom.
Deee engem emelkedett sznobnak neveltek nem kellenek támogatások, nekem az kell hogy hogy afózzak 17 évesen úgy hogy matekot oktatok szerződve egy matektanarral és 60kt megüti a havi fizum. Eddig az látjuk hogy tudok kereseni havi 144kt amiből 40 a matektanáromé és abból -50 az nagyon nem 60 xdddd
De ha nem lehet megoldani csak havi 50nel akkor meg kapok még 1 diákot azt le van tudva csak hogy ne dolgozzak már 11 órát hetente csak 10et xdd
", évek óta van adószámom "
Az adóazonosító jel nem azonos az adószámmal. Szerintem kevered a kettőt.
Adóazonosító jele minden magánszemélynek van/lehet, adószáma csak vállalkozás jellegű tevékenységet végzőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!