Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy a rákba kell adóbevallást...

Hogy a rákba kell adóbevallást csinálni?

Figyelt kérdés
2019. febr. 13. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

1.- ha alkalmazott vagy, akkor megcsinálja Neked a NAV

2.- ha vállalkozó vagy, akkor meg erre való a könyvelő - neki direkt ez a szakmája, ne sajnáld tőle azt a pár ft-ot, amit év végi adóbevalláskor kell adni neki.

2019. febr. 13. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
5%
Ne, ne, ne könyvelőt. Ők többnyire tök hülyék, semmihez nem értenek. Ha nem tudod értelmezni a kitöltési útmutatót, akkor keresd meg a NAV-ot vagy egy adószakértőt. De ne könyvelőt!
2019. febr. 13. 19:22
 3/9 anonim ***** válasza:
92%

"Ők többnyire tök hülyék,"

Én könyvelő vagyok, de nem érzem magam tök hülyének. Akkor nem tartozom a "többnyire" kategóriába? :)

2019. febr. 14. 05:24
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

Ha van ügyfélkapud, akkor az e-szja-n keresztül megnézheted, ha az igazolásaid alapján jó, akkor elfogadhatod vagy kijavíthatod. Vagy keress meg egy szakembert.

A könyvelők nem hülyék, csak nem magánszemélyek adóbevallására képzik őket (hanem cégekre). Az adóbevallást többnyire megtanulják valahogy. Aki ezt profin csinálja, az bérelszámoló vagy adótanácsadó.

2019. febr. 18. 08:59
 5/9 anonim válasza:
65%

Ha ilyet kérdezel, valószínűleg volt jövedelmed 2018-ban.

Ez meglepő. Vajon ki, és milyen munkáért volt hajlandó fizetni neked?

2019. febr. 19. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:
13%
Az utolsó válasz nem tudom mire jó. Valószínűleg csak kötekedni.
2019. febr. 20. 04:50
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyet azért tudok,hogy a könyvelők nagy részem,mind másként tud mindent.Segíteni nem is nagyon tudnak,hogy kell e még számla vagy ilyesmi.Mert neki az a legkönnyebb,hogy fizess be a NAV nak x összeget.Nekem volt olyan az egyik azt mondta,hogy fizessek be nem keveset a másiknál meg vissza kaptam 60 ezret.Na ennyire értenek hozzá egyesek.
2019. febr. 20. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:
79%
Nyilván a könyvelők is emberek. Van köztük olyan, aki jól ért a szakmájához és van aki kevésbé. Nekem is van könyvelőm, de ő csak a vállalkozásom bevételeit könyveli. A napi 8 órás munkám könyvelését a céges könyvelő intézi és én rakom össze az adóbevallásomat a végén a kettőjüktől kapott papírok alapján. Nem annyira bonyolult, legalábbis nekem, de a kérdésed túlságosan általános. Erre így nem lehet felelni.
2019. febr. 21. 08:46
 9/9 anonim ***** válasza:

"Hogy a rákba kell adóbevallást csinálni?"

Neked nem kell!

2019. febr. 21. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!