Meddig tudom visszaigényelni a személyi kedvezményt?
Már régóta járna nekem személyi kedvezmény az SZJA-ból, amit a NAV oldalán talált dokumentum szerint 5 évig lehet visszamenőlegesen is visszaigényelni önellenőrzéssel (nyilván ha akkor fennállt a diagnózis - ez bőven több, mint 5 év).
A kérdésem az lenne, hogy hány évet tudok visszaigényelni idén. 2013,2014,2015,2016,2017 évekre tudom igénybe venni + idén az adóbevallás határidejéig nem önellenőrzéssel a 2018-asat, vagy 2014,2015,2016,2017,2018 évekre tudom visszaigényelni?
Igazolni is tudod 5 évre visszamenőleg orvosi igazolással?
Idén fogod a 2018-as bevallást beküldeni, szóval 2013, 2014,2015,2016,2017 évekre tudod visszakérni.
Van róla elég sok infó, a navoldalá nis meg pl.
Lesz önellenőrzési pótlék. Ha nagyon nem megy, keress fel könyvelőt, aki biztosan tudja.
Köszönöm a választ!
Igen az orvosi igazolás már ki van állítva róla és a betegség kezdetének dátuma 2010.
"Az önellenőrzéshez pótlékfizetési kötelezettség kapcsolódhat. Önellenőrzési pótlékot akkor kell felszámítania az adózónak, ha az önellenőrzéssel módosított kötelezettség meghaladja az eredetileg bevallott kötelezettséget, vagy a bevallott támogatási igényjogosultság az önellenőrzés eredményeként csökken. Ellenkező esetben – az adózó javára mutatkozó önellenőrzés esetén - pótlékot nem kell felszámítani."
Ha jól értelmezem, csak akkor kell pótlékor fizetni, ha a NAV jár rosszul = több lett volna az adókötelezettségem/nem járt volna valamilyen kedvezmény.
Szia.
Konyvelo megcsinalja pikk pakk.
Van konyvelo ismerosom is csak nem tudom melyik varosban laksz.
Ha debrecen, akkor irj ram privatban es megadom az elerhetosegeit.
Nekem is o csinalta meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!