Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A családi kedvezményt hogyan...

A családi kedvezményt hogyan tudom az adóbevallásban visszaigényelni?

Figyelt kérdés
2008-ban január hónapra nem kaptam meg a családi kedvezményt, mert még nem voltak meg hozzá a papírok. Most az adóbevallásban szeretném ezt a 12000ft-ot visszaigényelni az adóból. Melyik sorban tehetem ezt meg? Azt gondoltam, hogy a 105.sorba 144000ft-ot írok. Helyes ez így?
2009. febr. 23. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A családi kedvezményt érvényesítő sorba kell beírni azt az összeget amennyi jár (járt volna) tehát nem azt amit kaptál, hanem amennyit kellett volna kapnod és elvileg ez a bevallás végén töbletként jelentkezik majd, amit a megadott számlaszára kiutalnak vagy a megadott címre kipostáznak. Egyébként a családi kedvezményt valóban a 105. sorban kell feltüntetni. Amit a program majd beemel és ezzel csökkenti a fizetendő adót. Az adójóváírás az más tészta.
2009. febr. 23. 17:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha 132000-t írok be a 105. sorba, tehát amennyi járt volna, nem ütközik ki ez a 12000, amit nem kaptam meg belőle. Ezért gondoltam, hogy ennyivel többet írok ide, de nem találok róla sehol semmit, hogy jó-e ez így.
2009. febr. 24. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha jár 2008 év mind a 12 hónapjára 3 gyerekre a gyerekenkénti 4000 Ft, akkor a 144.000Ft-ot kell beirnod családi kedvezménynek, mert ennyi jár. A munkáltatói igazolástól ez eltérő lehet, mert a munkáltató azt igazolja ő mennyi kedvezményt adott az akkor rendelkezésre álló igazolások szerint. Bakosné
2009. febr. 24. 10:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Hú de elnéztem, nem tudom miért nem jöttem rá, hogy 12szer 12000, az 144ezer! Köszönöm a felvilágosító válaszokat!
2009. febr. 24. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!