Evelin2014 kérdése:

Hogy bizonyítsak?

Figyelt kérdés
Kereskedelemmel foglalkozom. Józsefvárosról hozom az árut! Sose kaptam számlát volt egy jó akaróm aki jelentett most a navhoz járok. X összeg megjelent a számlámon amit látnak . Mivel sose kaptam számlát így ők ezt az összeget tiszta haszonként könyvelik el. Hiába mondom hogy árut vettem a pénzből és 20% os árréssel dolgozom. Nem fogadják el. Bizonyítsam támasszam alá számlákkal. De hogy ha én sem kaptam? Volt már aki a Józsefvárosi piacon vásárolt és beleszaladt az adóhivatalba? Tudtok nekem segíteni valami információval, hogy mi tévő legyek? Hogy bizonyítsak?

2019. jan. 31. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
most már semmit. Neked, mint kereskedőnek tudnod kell, hogy árut csak számlával tudsz elszámolni...
2019. jan. 31. 11:39
 2/6 anonim ***** válasza:
.. még katasként is, ahol önmagad becsapása, ha nem foglalkozol a kiadási oldallal, számlakezeléssel.
2019. jan. 31. 11:52
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen. Most már tudoom is. Mert kiváltottam a vállalkozást.

De nem lehet ugy beleugrani egy vállalkozásba hogy nem tudom azt egyáltalán a befizetendő KATA 50 ezret kitudom.e termelni.

Ők viszont a 2017 es évet kérik elszámolni amikor is épp kezdett beindulni.

2019. jan. 31. 12:53
 4/6 TappancsMancs ***** válasza:
Pedig utána lehet járni egy vállalkozás teljes menetének és pénzügyi lehetőségeinek, erre való egy üzleti terv, komolyabb szinten ez több száz oldalas tervezet is lehet, statisztikai elemekkel, számokkal, stb. Ismerni kell a vállalkozási formákat és adózásaikat, az adott piacot is úgy mindenestül. Lehetne itt sorolni mi mindent, de sajnos ezen ismeretek nélkül csak a szerencsén múlik, és vagy bejön, vagy nem egy vállalkozás.
2019. jan. 31. 19:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Mindez mit leirtál az üzleti terv a felépítés az amblokk minden megcsináltam. Minden az elképzelésem szerint van, működik. Ezért mertem utközbe kiválltani a vállalkozást.

Itt az alap probléma a 2017 es év. Amit kérnek elszámolni. De akkor még nem voltam vállalkozo.

Józsefvároson most se kapok számlát hiába élő cégszámom van. Azért külömböző internetes nagykereskedésekbe regisztráltam hogy legyen kiadásrol bejövő számlám.

A kérdés még mindíg ugyan az. Hogy bizonyítsak a navnak 2017 es kiadásokrol ha nincs számlám.

Hisz az árut megvettem. Nem lopott áruval dolgoztam csak nem kaptam sehol számlát !

Sőt józsefvároson még online pénztárgépet se láttam !

2019. febr. 1. 06:43
 6/6 anonim ***** válasza:
58%

Nem kaptál, de nem is adtál számlát. Ez teljesen más eset.

magánszemélyként végzett üzletszerű tevékenység.

2 millió ( adószám kiváltásnak elmulasztása, áfa alanyiság választásának elmulasztása)

+ Art. szerint számlaadási kötelezettség elmulasztása, + adóhiány és eltitkolt jövedelemre 200% adóbírság a büntetés felső határai.

Emiatt vizsgálnak, ha jól értem.

A számlával max a becsült jövedelem mértékét tudnád csökkenteni, amit így igen, tiszta nyereséggel ( 100% haszonnal ) vesznek alapul.

Utólag számlát nem lehet kiállítani, pláne nem lezárt üzleti évekről.

2019. febr. 1. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!