Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » ÁFA elszámolás. Hogy működik?

ÁFA elszámolás. Hogy működik?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá, ezért is érdekel, hogy hogyan működik a dolog.

Arról lenne szó, hogy vennék egy notebook-ot, aminek az ÁFÁ-ját el szeretném számoltatni a családi vállalkozáson (BT).

Az igazság az, hogy 15 éves vagyok, csak hallottam róla, hogy ilyet is lehet.

Tehát, ha vennék egy notebook-ot bruttó 152.873 Ft-ért, ami nettóba 122.298 Ft, akkor a különbözetet visszakapom?

De pontosan hogyan? Megéri ez nekünk, ha saját vállalkozás van?

Lehet, hogy írtam hülyeségeket is, de csak azért mert nem értek hozzá. Remélem tudok segíteni.

2010. jún. 30. 11:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor tudod elszámolni, ha ÁFA körös a Bt.

Nem visszakapod, hanem levonható a fizetendő ÁFAból (ennyivel kevesebb ÁFAt kell fizetni abban a hónapban/negyedévben)

2010. jún. 30. 11:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Kezdéskor ! Ha ÁFA körösre van bejelentve a vállalkozásod, akkor négy milliós évi bevételed elérése után visszaigényelheted a forgalmi adót ! Utánna pedig oda-vissza a különbözeteket vagy be kell fizetned, vagy negyedévente visszaigényelheted!
2010. jún. 30. 13:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2010. jún. 30. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!