Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért külsős cég végzi a...

Miért külsős cég végzi a béfelszámolást?

Figyelt kérdés
Üdv! A munkahelyem helyett külsős cég végzi a bérszámfejtést (nem tudom mennyire gyakori). Sokszor előfordul, hogy az emberek nem kapják meg a havi fizetésüket, hanem hozzáadják a következő ledolgozott hónap utalásakor, jobb esetben kijelölt fizetésnapon kívül utalgatják kisebb részletekben. Ha valaki nem jár utána, hogy tartoznak neki, (természetesen) nem is kapja meg ami jár.
2019. jan. 6. 13:59
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
A bérszámfejtést nálunk is külsős cég végzi (20 emberért nincs is értelme bérszámfejtőt tartani), de az utalást a saját emberünk végzi a megkapott adatok alapján. Ettől nem kellene késnie a fizetésnek, illetve a jogszabály sem engedi meg a késést. Nálunk pl nincs is, sőt elég gyakori, hogy a havi fizetés a hónap utolsó munkanapján számfejtésre kerül (nem, nem az előző havit kapjuk meg). Persze Magyarországon vagyunk, tehát bármi más elképzelhető. Akár éves késések is, ha hagyják. Ha Balázs vagy, akkor több is.
2019. jan. 6. 15:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem a külsős bérszámfejtő cég szórakozik az utalással!

Ők attól függően, hogyan állapodtak meg a céggel, a bérösszesítőt vagy a kész utalási fájlt küldik vissza, nem ők utalnak. Ha meg mégis, akkor minden hónapban, amikor probléma van, jelezd a felettesednek hogy tudjon róla. Bár ebben az esetben is megállapodnak, hogy pl. minden hónap 5-én vagy 10-én történjen az utalás. Azt nem a bérszámfejtő dönti el hogy mikor kinek mennyit utal, vagy hogy Pisti múlt hónapban sokat keresett akkor e hónapban nem kap fizut....

2019. jan. 6. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:

"nem ők utalnak."

Vannak olyan bérszámfejtések hogy a bérszámfejtő cég utalja a fizetéseket, nem gyakori de van ilyen.

2019. jan. 6. 17:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindegy ki végzi, a bérnek legkésőbb a következő hó 10-ig a bankszámládon kell lennie, vagy a kis kezedbe ki kell fizetni, ha készpénzes bérfizetés van.

A bér "nem fizetése" konkrétan azonnali hatályú felmondási indok.

Megérne egy panaszt a munkaügyi hatóságnál, hátha leszoknának erről, és időben megkapnátok a fizetéseteket.

2019. jan. 7. 05:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. jan. 7. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy ezzel foglalkozó cégnek nem éri meg rosszul végeznie a munkáját - én is egy ilyen helyen dolgozom, tehát tudom, hogy egyrészt a saját hírnevünket kockáztatjuk, másrészt az ügyfél elvesztését, harmadrészt akár a büntetést is nekünk kell állnunk, ha a szerződésben erre kötelezettséget vállaltunk. Nem mondom, hogy sose tévedünk, de ha mi hibázunk, azt azonnal korrigáljuk, amint kiderül. Érdemes minden esetben szólni, mert az ember nem feltétlenül veszi észre, hogy elrontott valamit.

De sokkal gyakoribb, hogy az ügyfél (a munkaadó) a ludas ilyen esetekben. Van akinek 10 éve vannak alkalmazottjai, mégis képtelen betartani a 10-i utalási határidőt, rosszul/hiányosan küldi nekünk az adatot, akár likviditási problémái is lehetnek (a leírtak alapján én ezt tartom a legvalószínűbbnek), láttam én már mindent.

Extrém ritka esetben elképzelhető technikai probléma - pl. áramszünet. De ha rendszeresen van gond, akkor vlsz nem ezért.

2019. jan. 7. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!