Adóbevallásomon adohátralék mutatkozott amit beikszeltem, hogy 4 egyenlő részletben fogom befizetni de a boritekban csak 1 csekk jött. Automatikusan kuldenek csekket és kiértékelik, hogy tényleges e amit bevallottam vagy nekem kell igényelni tobbet?
Biztos, ami biztos, nézd meg a nálad maradt példányon, hogy valóban 4 hónap szerepel-e a kis kockában, ahová be kellett írni, hogy hány hónapra kéred a részletfizetést. (ezt csak 100ezer Ft alatt lehetett igénybe venni.) Ha 4 szerepel, akkor eltévesztették, és vagy kérsz az Apeh-nál még csekket, vagy elutalod.
Az Apeh nem küld tájékoztatást arról, hogy helyes-e a bevallásod, csak akkor szól, ha hibásan lett kitöltve a nyomtatvány. Ha hibátlan a bevallás, akkor szó nélkül feldolgozza, és előírja a folyószámládra. A tiéd is feldolgozásra került, hiszen megkaptad a csekket.
Bár a kitöltési útmutató azt írta, hogy nem kap senki külön értesítést arról, hogy mikor kell a részleteket fizetni, tehát mindenkinek magának kell gondoskodni a befizetésről, de mi kaptunk tájékoztatást(és nem határozatot!-legalábbis Pest megyében nem azt küldtek)+a csekkeket. A probléma csak az, hogy az első részlet fizetési határideje június 21. volt, és ha késel vele előírhatják az egész tartozást+késedelmi pótlékot. Keress fel egy Ügyfélszolgálatot a bevallásod másolatával, hátha menthető az ügy.
Ja, és az Apeh-nak-mint írtam-nem szokása hátba veregetést visszaküldenie, hogy jól töltötted ki a bevallást, mert ha jó, akkor feldolgozza, és kész. Ha hibás a nyomtatvány, akkor szól csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!