Ha ma adtam be az Szja. bevallást, és van visszafizetendő adóm, mennyi a határidő a csekk befizetésére? ( nem kértem részletfizetést)
2003. évi XCII törvény az adózás rendjéről:
c) a vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemély, ha általános forgalmi adó
fizetésére nem kötelezett, a személyi jövedelemadót
az adóévet követő év május 20-áig,
d)182 a vállalkozási tevékenységet folytató vagy általános forgalmiadó-fizetési kötelezettséget
eredményező értékesítést végző magánszemély a személyi jövedelemadót
adóévet követő év február 25-éig
fizeti meg.
Nekem ebből az következik, hogy nem az számít mikor adod be a bevallást, de lehet hogy én értem rosszul a törvényt
Köszönöm a válaszokat, jövő héten készülök mindenféleképpen befizetni, úgy van tervben, ha megjön a fizu, megyek a csekkel a postára. Nem alszom ám emiatt rosszul, szerintem ennyi idő alatt még ügyintézőhöz sem kerül a bevallás, nem beszélve a postai befizetés átfutási idejéről. Csak a saját megnyugtatásomra tettem fel a kérdést.
Amúgy meg marha méltánytalan lenne az is, hogy az APEH a visszaigényelhető adókedvezményt a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül köteles visszautalni ( és eddig még mindig a 30-ik napon utalta, perccel se korábban !!!) míg én hanyatt-homlok szaladjak a postára....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!