Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Állandó munkahely mellett...

Állandó munkahely mellett vállalhatok alkalmi munkát?

Figyelt kérdés
7.30tól 15.30ig van egy állandó munkahelyem (fogorvos), 4-töl 7-ig helyettesítek egy körzetbe. A főnököm bejelentett telefonon a NAV-nál alkalmi munkára a mai napon. Nem üti a 2 egymást? Nem igazán találtam erről tájékoztatót. Adózásnál nekem ezzel lesz külön dolgom, vagy a NAV megcsinálja igy is a bevallásom?

2018. nov. 19. 20:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Igen, havi max 15 nap, évi max 90 nap alkalmi munkát vállalhatsz.
2018. nov. 19. 20:28
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Munkáltatónként ennyit, első.
2018. nov. 19. 20:32
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Ahogy a fentebbi írja, és a NAV ilyenkor nem csinálja meg a bevallást.
2018. nov. 19. 20:32
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
de, megcsinálja a nav így is a tervezetet, ne beszélj hülyeséget.
2018. nov. 19. 20:34
 5/14 A kérdező kommentje:
En ugye a munkavallalo vagyok. Semmit nem befolyasol az allando munkahelyem? Heti 2 naprol van szo 1-2 honapig
2018. nov. 19. 20:50
 6/14 anonim ***** válasza:
56%
Első jól írta. A tervezettet a NAV megcsinálja egyébként.
2018. nov. 19. 20:51
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Semmit nem befolyásol. Annyi jogviszonyod lehet egyszerre, amennyit elbírsz, és annyi fajta, amennyit csak akarsz, ha bírod.

Mivel mind a kétféle jogviszonyból szerzett jövedelmet a kifizető a NAV felé "bevallja" havonta, ezért tud róla az adóhatóság, és ezek bele is kerülnek abba a bevallásba, amit elkészít tervezetként Neked.

2018. nov. 20. 05:14
 8/14 xswerdy ***** válasza:
70%

alkalmi munkára akkor is bejelenthetnek, ha van munkaviszonyod. Az után alapesetben nem kell adóznod, a munkáltató fizet egy napi fix összeget. De ha a jövedelem egy bizonyos szintet elér (fogorvosként azért ezt esélyesnek látom), akkor neked is kell szja-t fizetned. Hogy ezt figyelembe veszi-e a NAV a bevallás tervezetben, azt nem tudom.

Ugyanakkor a főállásod munkáltatóját tájékoztatnod kell az egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyodról, amit viszont csak akkor tilthat meg, ha az ténylegesen sérti az üzleti érdekeit.

2018. nov. 20. 19:07
 9/14 A kérdező kommentje:
4 orara kapok 8 ezret ami nem haladja meg a limitet ugy tudom
2018. nov. 20. 21:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, hány órára kapod, napi mentesített keretösszeg van (idén ez szakképzettséget igénylő munkakörben 10.790). Erről a munkáltató havonta ad be bevallást, amiben szerepel a napok száma és a kifizetett összeg.

A keretösszeg éves szinten kezelendő, a bevallási tervezetben csak akkor fogod látni, ha adóköteles jövedelmed van belőle. Kereten belül nem tüntetik fel.

2018. nov. 20. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!