Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkabérből mit és mennyit...

Munkabérből mit és mennyit vonnak le?

Figyelt kérdés

Azért írom ide a kérdést, mert talán több olyan ember jár erre, aki dolgozik és tud segíteni a problémámon. :)

Szóval, nyárra úgy terveztem, hogy elmegyek dolgozni egy gyárba, mert ez kifizetődőbb, mint állandóan a diákmunkára várni. (Sajnos 1 hónapja semmi.. :()

Találtam is egy állást, 3 hónapos próbaidő van. Ezalatt bármikor felmondhatok, szóval júliusi kezdéssel simán ledolgozhatok 2 hónapot. :) (Szeptembertől egyetemre megyek.)

Viszont ebből tudom, hogy vonnak le, de nem tudom pontosan mennyit.. :(

475 Ft-os órabért kapnék. Tegyük fel, hogy mindig délelőtt dolgozom, nem megyek éjjelre. (Ilyenkor tudom, hogy több jár.. ) Ekkor júliusban lenne 22 munkanapom. 8 órában ez azt jelenti, hogy 83.600Ft-ot kapnék. Ebből hogy jön le az adó, a tb.. és a többi?

(Remélem érthetően írtam le mi a baj, és mit nem értek. :D)

Köszönöm előre is a segítséget. :)

2010. jún. 25. 00:08
 1/3 anonim válasza:
attól függ hogy bruttó vagy nettó az órabér? mert ha bruttó akkor vonnak le belőle, ha nettó akkor már nem.
2010. jún. 25. 00:33
 2/3 anonim ***** válasza:

ha ez bruttó órabér, akkor 377 nettó lesz kézhez az órabéred levonások után, ami 66 439 ft egy hónapra napi 8 órával.

[link]

2010. jún. 25. 07:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát az nem valami sok. :( Köszönöm szépen a válaszokat. :)
2010. jún. 25. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!