Munkabérből mit és mennyit vonnak le?
Azért írom ide a kérdést, mert talán több olyan ember jár erre, aki dolgozik és tud segíteni a problémámon. :)
Szóval, nyárra úgy terveztem, hogy elmegyek dolgozni egy gyárba, mert ez kifizetődőbb, mint állandóan a diákmunkára várni. (Sajnos 1 hónapja semmi.. :()
Találtam is egy állást, 3 hónapos próbaidő van. Ezalatt bármikor felmondhatok, szóval júliusi kezdéssel simán ledolgozhatok 2 hónapot. :) (Szeptembertől egyetemre megyek.)
Viszont ebből tudom, hogy vonnak le, de nem tudom pontosan mennyit.. :(
475 Ft-os órabért kapnék. Tegyük fel, hogy mindig délelőtt dolgozom, nem megyek éjjelre. (Ilyenkor tudom, hogy több jár.. ) Ekkor júliusban lenne 22 munkanapom. 8 órában ez azt jelenti, hogy 83.600Ft-ot kapnék. Ebből hogy jön le az adó, a tb.. és a többi?
(Remélem érthetően írtam le mi a baj, és mit nem értek. :D)
Köszönöm előre is a segítséget. :)
ha ez bruttó órabér, akkor 377 nettó lesz kézhez az órabéred levonások után, ami 66 439 ft egy hónapra napi 8 órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!