Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kft alapítás 2 főre. Mekkora...

Kft alapítás 2 főre. Mekkora lenne a havi költsége?

Figyelt kérdés

Egy cukrászdát szeretnénk nyitni egy üzlettársammal. A cukrászdánkban 2 fő dolgozna 8 órában. Az egyik az ügyvezető (eladó) a másik pedig a cukrász. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mekkora havi költséggel kell számolnom ez esetben?

Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszaitokat!

2018. okt. 23. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Talán üzleti tervet kéne írni, mert amit így ideokádsz, az nevetséges.

Cukrászda. Oké? Melyik város? Melyik ország? Saját helység? Bérled? Mennyiért? Van könyvelőd? Mennyiért szerzed be az alapanyagot? Melyik egyéb szolgáltatásokért kell fizess? Mennyi bért fizetnél? Milyen haszonkulccsal dolgoznál? Engedélyek beszerzése?

Szerinted az üzleti tervet csak úgy ingyen osztogatják? Ennyi ésszel és tervezéssel maradj alkalmazott, mert csődbe mész.

2018. okt. 23. 19:03
 2/8 A kérdező kommentje:
A vállalkozás költségeire lennék kíváncsi. Én magam 450e Ft-ra számoltam a 2 fő után kifizetendő költségeket. Szimplán csak nyugtázni szeretném a számításaim.
2018. okt. 23. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
450 ezer per hónap? ne röhögtess, sokkal több.
2018. okt. 23. 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak bérköltsége van egy cukrászdának.
2018. okt. 23. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

A bruttó 450 ezer ft kb. a SZAKKÉPZETT MINIMÁLBÉR.

Abban biztos lehetsz, hogy ennyiért nem fogsz cukrászt kapni, aki hajnalban 4-kor már dolgozik, hogy mire kinyit a cukrászda, készen legyen a sok süti.

És igen, az 1-es válaszoló elmondta a lényeget - nem csak abból áll egy cukrászda üzemeltetése, hogy 2 ember minimális munkabérét kifizeted.

Arról nem beszélve, hogy az eladónak meg a cukrásznak is jár szabadnap, meg ha ne adj Isten megbetegszik a cukrász, akkor ki fog dolgozni?

2018. okt. 23. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
iparűzési adó, nyereségadó, köt.iparkamara, stb. stb. ezekről ne is beszéljünk.
2018. okt. 23. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, de én is egyet kell hogy értsek az 1-es válaszolóval.

Mekkora havi bevétellel, mekkora haszonkulccsal kalkulálsz? Önköltségszámításotok van?

Mennyi a kezdeti tervezett beruházás értéke?

Mennyi lesz a havi fix költséged?

Milyen egyéb költségekkel számolsz?

Milyen vállalkozási formában? Milyen adózás mellett?

Az ügyvezetést munkaviszonyban vagy megbízásiban látnátok el? Van máshol jogviszonyotok?

Vagy tulajdonképp a bérköltséggel és a járulékokkal/adókkal számolsz csak a 450-ben?

2018. okt. 25. 08:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Véletlenül egészen közelről láttam egy ilyen próbálkozást: a cukrász HETI 2 napra ment oda nettó 250-ért :)))

Önmagában nem a Kft. jelenti a költséget, hanem a munkabérek kifizetése + a berendezések, rezsi, bérleti díj, HACCP ellenőrzés, stb...

2018. okt. 31. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!