Egy autót szeretnék megvásárolni ami áfás, de én nem vagyok áfás, de akkor is megveszem ha ki kell fizetni az áfát mert olyan az autó. Nem tudnátok valami ötletet hogyan tudnék ebből az áfából kihozni valamit?
Figyelt kérdés
2018. okt. 14. 00:00
1/3 anonim válasza:
Mivel magánszemély vagy, mindenképpen ki kell fizetned a teljes vételárat. (ami netto + ÁFA = Brutto, ha már itt tartunk)
Ha el akarod számolni az ÁFA-t, alapíts céget! Nem biztos, hogy megéri. Nem tudom mirúől van szó, de inkább fizesd ki a teljes árat, ha annyira kell neked az az autó.
2/3 anonim válasza:
Személygépkocsira áfás cégnél sem lehet áfát visszaigényelni.
(Kishaszonjárműre már igen, ha a cég áfás és valóban a vállalkozást szolgálja)
3/3 anonim válasza:
2-es, kivéve a nyílt végű lízinget, az pénzügyi szolgáltatásnak minősül, és bár menetlevelet kell írni, hogy a munkával kapcsolatos utazások arányát igazold (ennek százalékos arányában vonható le az Áfa), megér ennyi erőfeszítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!