Szeretnék tartani néha egy-egy privát bulit. Hogy szedhetem be a költségekre a pénzt, hogy ne legyen gondom a NAV-val?
A rendezvényre, amelyet a saját ingatlanomban tartanék egyrészt az ismerőseim jönnének el, de szeretném meghirdetni bizonyos érdeklődési körű idegen embereknek is, hogy többen legyünk. A dolognak vannak költségei, amelyeket szeretném, ha a vendégek dobnák össze, tehát valami hozzájárulást kellene kérnem. Ha vállalkozásszerűen csinálnám az adminisztrációs terhek miatt olyan magasak lennének a költségek, hogy felejtős lenne az egész. Tehát hivatalosan intézni nem tudom, de nem akarok büntetést sem. Ha egy körülbelüli összegben költséghozzájárulást kérek, az nem tudom, hogy rendben van-e, vagy milyen módon lehet ezt megoldani?
Ha például valaki tart egy házibulit, amire nem csak a közvetlen barátai jönnek, hanem mondjuk az iskolatársai vagy mások is, és azt mondja, hogy mindenki dobjon be egy kétezrest a piára, akkor azt hogy oldja meg?
" hogy mindenki dobjon be egy kétezrest a piára, akkor azt hogy oldja meg?"
Max kitesz egy bögrét és várja a pénzt. Vagy a legközelebbi barátaitól, akik segítenek neki, közvetlenül is kérhet, de ezt max. egyetem végéig szokás.
Felnőtt már csak úgy rendez, ha saját kerete van rá. Ha nincs, nem flancol felvágós bulival/vendégséggel.
Az első nem értette meg a kérdést.
Nem flancolásról van szó szerintem, hanem mint írta, bizonyos érdeklődési körről.
A legtöbben nem bajlódnának a szervezéssel, még ha érdekli is őket az adott téma. Főleg nem nyitnák meg a saját házukat/lakásukat idegenek előtt, mert aztán ha lopás vagy bármi történik, akkor mit csinál?
Egyrészt én nem is mernék elmenni egy ilyen meghirdetett eseményre, ahol egy idegen házába bemegyek, sé ott ki tudja, mi történik. Veszélyes.
De ha Te elmész, a te dolgod. Ha Te magad szervezed, szintén a Te dolgod, csak gondolj bele, ha 2000 Ft-ot beszedtél, és vki mondjuk kibrítja a vörösbort a falra, vagy kanapéra, vagy elkezd balhézni, verekedés lesz, tör-zúz, a 2000 Ft nem fedezi, te felszólítod, ő meg kiröhög és lelép. Nem tarthatod vissza, mert az büntetendő. Utána feljelented? Letagadja. Bíróságra jársz? Pereskedsz? Ugyanmár...
Ember, általad nem jól ismert, vagy egyáltalán nem ismert embereket beengedni a házadba felelőtlenség! nagyon csúnyán meg fogod bánni.
Még akkor is, ha nem az ivásról szól, hanem kockáknak szervezel X-box estet. A lopáshoz még inni sem kell, és legálisan jutnak be hozzád, szerintem erre mindig lecsapnak bizonyos körök...
Ez az eseményről volt a véleményem, de térjünk át a NAV-os kérdésedre.
A válasz: SEHOGY nem tudod megoldani.
Ahhoz, hogy egy eseményt szervezhess, és ehhez hozzájárulást kérj, jól sejted, vállalkoznod kéne, vagy legalábbis valamilyen alapítványt, egyesületet bevonni. Magánszemélyként hasznot hozó tevékenységet ilyen módon nem folytathatsz. Vannak dolgok, amiket vállalkozás nélkül is lehet csinálni, de ez nem olyan. Számlát kéne adnod és adózni.
Barátok közt valóban megteheted, de az nem belépődíjnak vagy ilyesminek minősül, hanem "összedobjátok" a költségeket.
Azt, hogy bármit is szervezel és pénz ellenében jöhet rá bárki, ne nagyon hirdesd, mert tényleg figyelhetik NAV ellenőrök. Vagy egy rosszakaród felnyom.
Biztos hallottad, egy fiatalkorút küldtek be a Tescoba alkoholt venni, simán meg tudta venni, most a Tesco nem árulhat alkoholt, és még büntetést is fizethet. Nyilván nem pár tízezer ft-ról van szó.
Téged is bármikor megkereshet egy szimpatikus fiatal, hopgy érdekli az általad szervezett esemény. Érdeklődő, jófej, kötekedés nélkül fizet. Te meg persze nem adsz számlát. Utána megnézheted magad.
Bulira kiadni bizonyos ingatlant, nálam is felvetődött.
A 2 -es válasz miatt inkább elvetném....
Nem a NAV miatt.
Bármiféle károkozás miatt inkább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!