Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A diákmunka után hogy kell...

A diákmunka után hogy kell adózni?

Figyelt kérdés
Állítólag így sokkal jobban járnak a diákok:) De nem értem. Mennyi az adó ilyenkor. Kb bruttó 60-70 ezer ft esetén?
2010. jún. 21. 11:59
 1/2 anonim válasza:

Először keresd fel a lakóhelyedhez legközelebb eső illetékes APEH irodát. Ott tudsz adókártyát kiváltani. Ezt fogják kérni a munkahelyeden.

A munkáltató le fogja vonni az adóelőleget. 2011 május 20-ig kitöltesz egy adóbevallási nyomtatványt, lehet az interneten is. Ha csak pár hónapot dolgozol az évben, akkor vissza fogod kapni a befizetett adóelőleget. Hogy mennyi lesz az adód? Na, majd ezt az új kormány eldönti. Valószínű 18 %.

2010. jún. 27. 08:51
 2/2 anonim válasza:

Ameddig az éves szinten a fizetésed nem éri el egy minimálbéres éves fizetését, addig az SzJA 0%. Diákmunkásként mindenféle járulékot az oktatási rendszer fizeti.

Szóval amit keresel azt megkapod, feltéve ha nem keresel milliókat. DE minden jövedelem bevallásköteles, így meg kell írnod a bevallásodat, csak a végösszeg kijön 0Ft-ra.

Tavaly 78 000 Ft-ot kerestem, és nem fizettem utána adót, csak bevallottam.

2010. jún. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!