Szerbiában nem kérték a munkahelyemen az adóazonosítómat, se a bankban, mi több azt se tudtam hogy létezik ilyen, pedig most hirtelen szükségem lenne rá, hogy megy ez?
A patreonon kérték hogy adjam meg ezt a bizonyos számot, és a Magyarországon élő ismerőseim szerint ilyen mindenkinek kell hogy legyen...
Azt látom hogy Szerbiában máshogy müonködnek a dolgok de hogy ennyire? Csináltattam munkakönyvet, nyitottam bankszámlát, dolgoztam bejelentett munkahelyen de eddig senki se hozta fel hogy egyáltalán létezik ilyen...
Már miért kérnék a magyar NAV által kiadott adóazonosítót Szerbiában? Miden országnak megvan a saját adóazonosító / személyazonosító szám stb. rendszere.
Hol élsz? Milyen állampolgárságod van?
Azok az adótörvények vonatkoznak rád, ahol adórezidens vagy (vagyis kb. ahol épp életvitelszerűen élsz.)
Egyébként a NAV-nál tudsz kiváltani adóazonosítót (T34-es nyomtatvány)
Vagy esetleg megpróbálhatsz szerbiaiként regisztrálni a Patreon-ra
Magánszemélyként a JMBG-t kell megadnom? Azt hittem hogy a PIB az amit a személy adóazonosítóként kell megadni de akkor úgy fest hogy tévedtem.
Persze, nyilvánvaló hogy adózni akartam a bevétel után, nem akarok bajba kerülni, viszont nem igazán találok könyvelőt, az interneten is csak olyanokat találtam akik csak cégekkel dolgoznak együtt.
Szerbiában magánszemélyként nincs adóazonosítód, írd be a személyi számod (jmbg).
Az adózás nem tudom hogy működik, sose egyszerű dolog ezen a téren, meg kellene kérdezned egy könyvelőt/ügyvédet. Bár szerintem ahhoz, hogy legálisan tudjon minden működni és tudj adózni, ahhoz kelleni fog vállalkozás, de ez csak tipp, tényleg meg kellene kérdezned valakit, aki ilyen témákkal foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!