Az létezik, hogy ösztöndíjból adóznom kéne?
Akkor kitöltöd, hogy 0 Ft volt a jövedelmed.
Ha gondolod a biztonság kedvéért írj egy e-mailt vagy levelet a NAV-nak, hogy nem volt adóztatandó jövedelmed, csak ösztöndíj, ami adómentes, ezért ilyen esetben mit tegyél.
Ha adnak választ (mostanában kezdenem emberibbek lenni, így remélhetőleg válaszolnak) és lesz mire támaszkodnod.
#5 Ez hülyeség, ha nem volt adóköteles jövedelme, akkor NEM kell adóbevallást készítenie! Olyan nincs, bevallod, hogy 0 forint adód keletkezett. XD
Wazze.. nekem évekig nem volt adóbevallásom, mert vagy ösztöndíjam volt csak az adott évben, ami után nem kellett adózni, vagy egyszerűsített foglalkoztatásból volt olyan összegű jövedelmem, ami után szintén nem kellett fizetni... Soha nem készítettem adóbevallást, és egyszer sem szólt a NAV, hogy kéne!
Adóbevallás csak akkor kell, ha van adód, akár csak 1 forint is. Na, akkor minden xart bele kell írni, azt is, ami adózik, azt is, ami nem....
De addig nem kell semmi.
ezért nem értem én se, hogy miért küldték egyáltalán.
mindenképpen fel fogom hívni őket, csak most külföldön vagyok, vizsgaidőszak kellős közepén. de legalább a határidő soká van
7-8-as tökéletesen leírta.
Amúgy én anno mikor egyetemre jártam, minden évben kaptam az egyetemtől papírt, hogy az ösztöndíjat pontosan melyik sorban kell feltüntetni, de adózni nem kell utána (diákmunkáztam, ezért adtam be egyébként is adóbevallást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!