Sos! Adóvisszatérítesről lenne kérdésem, teljesen összezavarodtam már, akkor végülis mikor is kapom vissza? Miert kesik ennyit? Még most sem jol fogadtam el?
Elfogadtam majus elejen. Viszont mivel ez volt az elso ugyfelkapus online elfogadasom, nem irtam be, hogyan szeretnem vissza kapni az osszeget.
Így, módosítottam május 22.-én. Úgy tudom,tapasztaltam is, hogy jogukban áll 30+2 nap az utalasi hataridő csuszasara.
Nekem 31.dik nap az penteken volt (junius 22) de mivel hetvege esett bele, igy ma mar meg kell(ene) kapnom, mivel ma mar 34.dik napja csuszik.
Jol gondolom, hogy ma keellene megkapnom, vagy kicsusztam a hataridobol mar es azert nem kaptam meg mert meg mindig nem jol modosítottam?
Telefonon semmit nem mondanak, szemelyesen meg. em tudok mert nincs bent szabadsagom mar a munkahelyen.
Az meg fontos, hogy bankszamlara kertem
Megneztem, az van írva, hogy;
-adozo tartozas : 1000
-adozo toblet: 128 259
-ugyfel osszesen: 127 259
-ebbol letetszamlak osszesen:(912,945,954,961) : 0 ft adozo egyenleg
:O mar meginkabb ertetlenul allok ezek elott
Tételesen kérdezd le és a személyes adataid kitakarásával tedd fel, hogy meg lehessen nézni.
A felsorolt 9-es adónemek nem a legjellemzőbbek magánszemély adószámláira
912: nincs a listájukban
945:NAV Jövedéki letétek elszámolási számla
954:NAV Fémkereskedelmi letétek elszámolási számla
961:NAV Bérfőzési szeszadó letéti számla
Persze ha főzettél pálinkát és vasaztál, akkor előfordulhatnak.
Adószámla bal oldalán vannak a kötelezettségek könyvelve.
A visszaigénylés mínusz előjellel.
A jobb oldalon van a "pénzforgalom" (befizetések, visszautalások, átvezetések másik számlára stb.)
Ha elindult a kiutalás azt a jobb oldalon látod és azt is, hogy melyik nappal (dátum).
Egyébként a 30 nap arra vonatkozik, hogy 30 napon belül indított visszatérítésre nem kell késedelmi kamatot felszámítaniuk. Tehát az nincs konkréten bebetonozva jogszabályban, hogy 30 napon belül mindenféleképpen megkapja mindenki a visszajárót.
Nézd meg az adófolyószámládat, abból látszik, hogy mi van az összeggel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!